Д-р Иван Димитров, обвинен за убийството на мъж, влязъл да

...
Д-р Иван Димитров, обвинен за убийството на мъж, влязъл да
Коментари Харесай

Започна процеса срещу лекаря, убил Жоро Плъха

Д-р Иван Димитров, упрекнат за убийството на мъж, влезнал да краде в дома му, се изправи пред съда в Пловдив.
Задържането на лекаря провокира митинги в града, хиляди излязоха в негова поддръжка предходната година. Тогава той беше пуснат от съда с мярка подписка.

Почти година след случая доктор Димитров влезе в правосъдната зала, подкрепян от сътрудници и другари.

Той е упрекнат в това, че на 2 март 2018 година е умъртвил с противозаконен револвер Георги Джевизов, по прякор Жоро Плъха. Той е погубен с един патрон в сърцето в двора на къщата на доктор Иван Димитров.

Джевизов влезнал да краде, докторът опитал да осуети кражбата, само че бил ранен в крайници с нож. След това изпразнил пълнителя на противозаконния си револвер.

Днес лекарят остана безгласен. Родителите на убития Джевизов желаеха общо 300 000 лв. от Иван Димитров за неимуществени вреди.„ Искам най-голямото осъдени, той ми взима душата, сина ми взима, три деца ми остави”, сподели Златка Джевизова, майка на убития, представена от БТВ.

На съвещанието през днешния ден не се яви брачната половинка на убития Георги Джевизов и това стана мотив съдът да отсрочи гледането на делото. Според прокуратурата в нощта на убийството Жоро Плъха използвал опиати, дадени от жена му. „ Преди да тръгне да краде, тъй като това е неговата специалност, жестоко казано, тя му купува опиати от махалата. Той се надрусва, взима си двата ножа и отвертката и потегля да краде”, съобщи Георги Пенев, прокурор по делото. Пред Съдебната палата и в залата другари и сътрудници поддържаха Иван Димитров.

„ В живота на всеки човек има тежки моменти и ние сме тук да покажем своята морална поддръжка към него”, сподели шефът на МБАЛ – Пловдив Аргир Аргиров.

Според прокуратурата докторът се е опитал да укрие закононарушението, скрил оръжието и молил другари да трият записи от видеокамери наоколо.

Следващото съвещание би трябвало да се организира през месец май, тогава би трябвало да бъде доведена и брачната половинка на Георги Джевизов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР