Д-р Иван Димитров категорично се е опитал да прикрие извършеното

...
Д-р Иван Димитров категорично се е опитал да прикрие извършеното
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив: Д-р Иван Димитров се е опитал да прикрие извършено престъпление

Д-р Иван Димитров изрично се е опитал да прикрие осъщественото закононарушение. За задачата той е потърсил и помощта на свои другари. Това разяснява пред bTV Галя Андреева, представител на Окръжна прокуратура – Пловдив.

Димитров е направил признания след повдигнатите обвинявания. Няколко пъти е сменил и версията си за това с какво тъкмо е бил замерян и засегнат. Ножът, с който е бил прободен, е бил в дома на доктора.

Медикът сподели, че е бил наръган на две места в крайници, сподели и раните си. „ Истината ще излезе нескрито, аз не съм нарушител!”, акцентира доктор Иван Димитров пред медиите. Видимо смутен той изясни, че 6 пъти къщата му е била обект на обири.

През последните дни бяха проведени огромни митинги с искане за освобождение на лекаря, а Вътрешна македонска революционна организация предложи законови промени, свързани с неизбежната защита.
Вчера обаче от прокуратурата показаха, че доктор Димитров е причакал рецидивиста Георги Джевизов – Плъха, стрелял е по него с нелегално притежаваното си оръжие и по-късно с другар е опитал да прикрие стрелбата.

Съпругата и децата на доктора изрично не са били в жилището на адреса, в който е влезнал крадецът. Жилището е било в ремонт, а фамилията е било в село Крумово, разяснява още представителят на пловдивската прокуратура.
„ Крадецът е бил самичък, не е имал съизвършител. Ножът, с който доктор Димитров твърди, че е бил улучен от Плъха, е открит в дома на лекаря, бил е измит”, сподели още Андреева.

Д-р Димитров се е почувствал зле и през днешния ден евентуално ще бъде настанен в болница, заяви кореспондентът на bTV в района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР