Д-р Георги Проданов прогнозира, че вероятно първият мандат ще завърши

...
Д-р Георги Проданов прогнозира, че вероятно първият мандат ще завърши
Коментари Харесай

Политолог: Връщат хартиената бюлетина, за да манипулират предстоящите местни избори

Д-р Георги Проданов предвижда, че евентуално първият мандат ще приключи с неуспех

" Връщането на хартиената бюлетина в секциите с над 300 гласоподаватели е крачка обратно ", сподели в изявление за политологът доктор Георги Проданов.

„ Основната причина е една единствена – манипулиране на идните локални избори, вероятно, в случай че преди тях има изключителни парламентарни, същото евентуално ще е и задачата да се случи на тях. На всички е ясно, че хартиената бюлетина е нещо, което доста дълго време определяше спечелилите на изборите и влизането в Народното събрание на странни партии. Връщането към нея, за мен е явен сигнал към обществото, че няма потребност от честност в политиката “, добави доктор Георги Проданов.

По думите му, хартиената бюлетина няма да докара до връщането на гласоподаватели.

„ Избирателите са отблъснати заради други аргументи и всички ги виждаме през последните месеци. Това омерзение от политиката и от методите в нея, не от процедурата на гласоподаване и не от концепцията, че би трябвало да бъдем ръководени по обективен метод “, сподели политологът.

Той посочи, че от хартиения избор ще завоюват гласоподавателите на Движение за права и свободи, които имат прочут боязън от машинното гласоподаване, както и медиаторите, които търгуват с гласове.

По отношение на новината, че президентът Румен Радев ще връчи в понеделник мандат за държавно управление на ГЕРБ-СДС, доктор Георги Проданов предвижда, че евентуално първият мандат ще приключи с неуспех.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР