Д-р Емилова съветва по бТВ тази сутрин да се избягват

...
Д-р Емилова съветва по бТВ тази сутрин да се избягват
Коментари Харесай

Сланинката срещу призивите за гладуване и верен другар в студовете

Д-р Емилова поучава по бТВ тази заран да се заобикалят месни храни, да се подлагаме на лечебно недояждане, с цел да бъдем здрави и да се противопоставим на корона вируса. Сигурно е права, тъй като не са малко хората, подготвени да платят таксите, с цел да минат през нейните курсове и режим. Да са живи и здрави.
Навън обаче е кучи мраз студ. За такова време канадските учени поучават да похапваме сланина, тъй като тя има прелестни хранителни и здравословни качества. Канадците даже считат, че сланината покачва интелектуалните качества, ето за какво преди изпит или друго умствено тестване е добре да се похапне резенче от този естествен стимулатор. Според специалистите по хранене няколко парченца сланина, посипани със счукан чесън, са си същински празник за организма.

Навън господстват жълт и червен код за мраз. Наводнения дебнат отвред. Властта, както нормално мисли по какъв начин да стане още по-богата и по какъв начин да манипулира изборите. Какво им остава на елементарните хора, които са гневни на сметките за ток, парно, вода, цената на дървата и гадните пътища? Остава им да помислят за себе си. И тук слагаме въпроса за сланинката. Не е революционна тематика, правилно, само че е част от живота, а когато е студено – значима част. Да не подценяваме дребните наслади в тези скапани днешни времена.

Сланината е скъп източник на скотски мазнини, без които действието на човешкия организъм е невероятно. В свинската лой, да вземем за пример, се съдържа наситената арахидонова киселина, осигуряваща сила за работата на клетъчните мембрани и сърдечните мускулни кафези. Колко научно го обяснихме… Благодарение на тази киселина в организма се случва холестериновия продан – сланината оказва помощ да се образува положителният холестерол, разбирате ли?

И още нещо значимо: благодарение на сланинката се усъвършенства работата на черния дроб и сърцето. Лекари даже я предлагат за профилактика на болести на черния дроб. В допълнение, този артикул обезпечава потребен жлъчегонен резултат. Той се употребява необятно в региона на токсикологията, тъй като свинската сланина се свързва с радионуклидите и по този начин отстранява токсините от органите и тъканите.

Освен това сланината е потребна за тези, които страдат от липса на селен в организма, който участва в задоволително количество в него. Заклетите пушачи постоянно имат потребност от селен, тъй че – яжте сланина!

Сланината може да я съхранявате дълго време в камерата на хладилника – нищо няма да й стане. Изваждате и режете на тънки късчета – троянчани знаят тайните на този кулинарен акт. Сланината дава същинска сила. Освен това засища доста, което я прави супер потребна за тези, които са на диета.

Задължително сложете на масата сланина по време на празник, тъй като по този начин ще намалите токсичното влияние на алкохола върху организма.
Човекът, който замезва със сланина, няма да се напие бързо и на другия ден няма да го мъчи тежък махмурлук.

Ще споменем още веднъж Троянско, тъй като там вършат превъзходните яйца със сланина. Ще си оближите пръстите, в случай че си извършите сходно нещо в тигана за десетина минути. Който желае дано прибави и нарязан праз – става още по-вкусно и потребно. Посолете с червен пиперец. За ракията и винцето няма да загатваме – вие си знаете. Но с мярка, ей…

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР