Д-р Дечо Дечев е новият стар директор на болница Св.

...
Д-р Дечо Дечев е новият стар директор на болница Св.
Коментари Харесай

Връщат Дечо Дечев като шеф на болница Св. Иван Рилски

Д-р Дечо Дечев е новият остарял шеф на болница „ Св. Иван Рилски “, съобщки бТВ, като цитира удостоверение на Министерството на здравеопазването. Дечев към този момент бе шеф на болничното заведение в предходни интервали.

Информацията за рокадата се появи по-рано през днешния ден от чиновници на лечебното заведение. Според тях повода за освобождението на досегашния шеф доктор Антон Петков е неспазване на изискванията по контракта за ръководство на болничното заведение, неизгодна договорка за наем на прилежаща постройка, а бордът на шефовете не е бил уведомяван за взетите решения.

Вчера над 200 чиновници на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ се обърнаха с отворено писмо до президента, министър-председателя и здравния министър, в което изясняват, че лечебното заведение е подложено на „ невиждан напън “. „ Налице са опити да се дестабилизира една от най-добре работещите държавни лечебни заведения в България. Правят се внушения за безсистемно харчене на финансови средства и установени нарушавания. “, се споделя още в позицията, в която се и показва, че УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ е с положителни финансови резултати.

Във връзка с информацията за неблагоприятен контракт за наем на прилежаща постройка, чиновниците на болничното заведение изясняват, че тя е била планувана за Център за лекуване на исхемичен мозъчен инсулт, както и обучителен център към отделението. „ Осигуряването на в допълнение площи ще ни разреши да създадем Отделение за трансплантация на стволови кафези. “, пишат още медиците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР