Д-р Борис Кузманов, племенник на Антонина Стоянова, и колегата му

...
Д-р Борис Кузманов, племенник на Антонина Стоянова, и колегата му
Коментари Харесай

ВКС оправда пловдивски лекари, съдени 13 г. за смъртта на тяхна колежка

Д-р Борис Кузманов, племенник на Антонина Стоянова, и сътрудника му доктор Христо Кунчев са изцяло оневинени

Пловдивските лекари доктор Борис Кузманов и сътрудника му доктор Христо Кунчев нямат виновност за гибелта на 77-годишната пациентка доктор Елена Венкова. Решението е на Върховния касационен съд и е дефинитивно.

Процесът продължи цели 13 години.
Д-р Кузманов е племенник на Антонина Стоянова.
" Съсипаха кариерата на сина ми ", не устоя на едно от съвещанията майката му проф. Йорданка Кузманова, някогашен ректор на Аграрния университет. Днес тя добави, че няма сили да се зарадва.

" Беше на 37 година, когато го подведоха под отговорност. Не можа да стане доцент. Специализациите му в Япония и Финландия отидоха на кино. Справедливостта идва, само че прекомерно късно ", добави пред " 24 часа " проф. Кузманова.
Кузманов и Кунчев бяха упрекнати в причиняване на гибел по несъобразителност заради немарливо осъществяване на професионалните си отговорности.
На 18 септември 2009 година Елена Венкова постъпила в частна пловдивска болница. Д-р Кузманов я оперирал. След като излязла от упойката, тя получила болки. Лекарят й направил проучване с ехограф и установил, че в корема й се събира течност. На околните било казано, че това е обикновено. Спазмите обаче се засилили. Тогава й предписали хапчета за по-добра перисталтика. На идващият ден Кузманов и Кучнев открили, че пациентката е направила перитонит. Наложило се повторна интервенция, при която установили, че матката е пробита от предходната намеса. Решили да я отстранен. Три дни по-късно Елена Венкова умряла.
" Закарах жена ми на лекуване, върнаха ми я в ковчег ", повтаряше брачният партньор доктор Ангел Венков.
Във Върховен касационен съд доктор Кузманов е бил представляван от топадвоката Даниела Доковска. Втори бранител на медика е бил Стефан Левашки. Частната болница пък бе защитавана от Емилия Недева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР