Д-р Антъни Фаучи, който ръководи изследванията на инфекциозни заболявания в

...
Д-р Антъни Фаучи, който ръководи изследванията на инфекциозни заболявания в
Коментари Харесай

Американски учен прогнозира до 200 000 жертви на коронавируса в САЩ

Д-р Антъни Фаучи, който управлява проучванията на инфекциозни болести в Националния здравен институт, сподели за Си Ен Ен, че моделите, предсказващи милион или повече смъртни случаи, „ съвсем несъмнено са отвън действителността “.

Той допуска от 100 000 до 200 000 смъртни случаи и „ милиони случаи на болест “.

Но Фаучи, водещ член на коронавирусната група на президента Доналд Тръмп, бързо добави: “Не желая да стоя твърдо зад това … Това е толкоз движеща се цел, че може елементарно да се сгреши и да подведем хората.”

Попитан за непрекъснатия дефицит на проби за заболяването COVID-19, той прояви малко по-оптимистичен звук, като сподели: „ В съпоставяне с преди няколко седмици, имаме изумително по-голям брой проби, в сравнение с преди”.

На въпрос какъв брой скоро по-широката наличност на проби може да разреши унищожаване на рестриктивните мерки за пътешестване и работа, Фаучи сподели: „ Това ще бъде въпрос на седмици. Няма да е на следващия ден и сигурно няма да е идната седмица. Малко повече от това.”

През 2010 година грипът е умъртвил сред 12 000 и 61 000 американци за година, съгласно уеб страницата на американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите. Пандемията от грип 1918-19 година е умъртвила 675 000 в Съединените щати.

Недостигът на вентилатори в няколко огромни градове утежни ситуацията, откакто броя на смъртните случаи в Съединените щати мина 2 100 в събота, повече от два пъти от равнището отпреди два дни. Съединените щати са записали повече от 123 000 случая на COVID-19, най-вече от всяка страна в света. Ню Йорк ще има потребност от стотици повече вентилатори след няколко дни и повече маски, дрехи и други консумативи до 5 април, съобщи кметът Бил де Блазио.

Подобно е и ситуацията в Луизиана.

Лекарите са изключително загрижени за дефицита на вентилатори и дихателни апарати, нужни на доста от страдащите от белодробната болест, сходна на пневмония.

Откакто вирусът се появи за първи път в Съединените щати в края на януари, президентът Доналд Тръмп се колебае сред ограничения за намаляването на рисковете от зараза и призоваването на американците да подхващат стъпки, с цел да забавят разпространяването му. Очаква се конференция през днешния ден, на която ще станат ясни решенията му.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР