CVS съкращава 5000 работници

...
CVS съкращава около 5000 служители в опит за намаляване на
Коментари Харесай

CVS съкращава около 5000 служители в опит за намаляване на разходите, потвърди веригата аптеки във вторник.

Съкращения ще има на „позиции, които не са изправени пред клиенти“, като това ще се отрази предимно на корпоративния персонал, според изявление, дадено на CNN. CVS каза, че „се развива, за да се адаптира към новите здравни нужди и очаквания на потребителите“ и че „трябва да предприеме трудни стъпки за намаляване на разходите“.

„Не очакваме да има каквото и да е въздействие върху нашите колеги, работещи с клиенти, в нашите магазини, аптеки, клиники или центрове за обслужване на клиенти“, каза базираната в Роуд Айлънд компания.

Wall Street Journal, който първи съобщи новината, каза, че промените са част от усилията на CVS да се съсредоточи върху здравните услуги. През последните години веригата добави повече предложения за първична медицинска помощ и разшири оформлението на своя магазин „HealthHub“.

„През цялата история на нашата компания, ние непрекъснато се адаптирахме към динамиката на пазара, за да сме водещи в индустрията. Трудното решение, което вземаме, ще подготви компанията за дългосрочен успех“, каза CVS. В компанията работят около 300 000 души.

През 2021 г. CVS обяви, че затваря 900 магазина, което представлява почти 10% от нейния отпечатък, в отговор на промяната на „моделите на купуване на потребителите“.

Новината идва преди тримесечния отчет за приходите на CVS, който трябва да бъде публикуван преди звънеца в сряда.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР