Credit One Charleston Open, осминафиналПаула Бадоса – Даяна Шнайдер 6-1,

...
Credit One Charleston Open, осминафиналПаула Бадоса – Даяна Шнайдер 6-1,
Коментари Харесай

Бадоса ще играе на трети пореден 1/4-финал в Чарлстън


Credit One Charleston Open, осминафинал

Паула Бадоса – Даяна Шнайдер 6-1, 6-3

Паула Бадоса ще играе на четвъртфинал на WTA 500 шампионата в Чарлстън за трета поредна година след триумф над международната №95 Даяна Шнайдер. Резултатът заблуждава до известна степен, защото испанката бе съществено затруднена във втория сет, само че все пак не позволи сензация и записа 19-ата си победа в конкуренцията.

Нейна съперничка в идната фаза ще бъде Джесика Пегула или Ирина Бегу.

Бадоса записа повече асове (5-1), а единствената ѝ двойна неточност в мача пристигна в последния гейм. Испанката завоюва 83% от точките си на първи сервис (30/36) и оползотвори четири от десетте си благоприятни условия за пробив (40%), до момента в който Шнайдер не съумя да осъществя нито един от четирите брейкпойнта, до които доближи.

Двубоят стартира вихрено за Бадоса, която след едвам 15 минути игра към този момент водеше с 4-0. Испанката атакуваше доста точно от главната линия, като в това време сервисът ѝ също затрудняваше съществено нейната съперничка. Шнайдер бе на път да върне интригата, откакто редуцира пасива си и стигна до два следващи брейкпойнта, само че тя бяха избавени от Бадоса, която след това проби още веднъж и взе преднина в мача след 6-1.

Втората част бе доста по-равностойна, като и двете съпернички пропуснаха по няколко шанса за пробив и равенството се резервира до 3-3. Бадоса обаче си върна водачеството с гейм на нула, а след това стигна до брейкпойнт, откакто разгада опит за къса от страна на Шнайдер и приключи с невъзмутим форхенд при мрежата. В последвалото разиграване форхендът съобщи рускинята и международната №33 осъществя доста значим пробив за 5-3.

Бадоса стигна до мачбол след дълго разиграване, завършило с форхенд в навън на Шнайдер. Секунди по-късно шансът се усмихна на испанката – нейната съперничка не улучи топката при опит за смач и по този метод шампионката от Индиън Уелс 2021 надви с 6-1, 6-3 след 1 час и 15 минути игра.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: Още доста от Алкарас – Синер, апелирам
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР