Credit One Charleston Open, осминафиналАрина Сабаленка – Аманда Анисимова 6-3,

...
Credit One Charleston Open, осминафиналАрина Сабаленка – Аманда Анисимова 6-3,
Коментари Харесай

Анисимова елиминира Сабаленка и е на 1/4-финал в Чарлстън


Credit One Charleston Open, осминафинал

Арина Сабаленка – Аманда Анисимова 6-3, 4-6, 3-6

Аманда Анисимова продължи мощното си показване на шампионата в Чарлстън и доближи до четвъртфиналите след поврат против първата сложена Арина Сабаленка. Американката, която в миналата фаза записа разгромна победа над Юлия Путинцева, през днешния ден още веднъж показва доста положително равнище, като бе улеснена и от множеството неточности, позволени от международната №5. Анисимова към момента няма загуба от Сабаленка, като салдото в съперничеството им към този момент е 3-0.

В идната фаза ще забележим напълно американски конфликт сред Анисимова и Коко Вандауей, която по-рано през днешния ден отстрани Джесика Пегула.

Анисимова позволи два пъти по-малко двойни неточности от Сабаленка (5-10), като също така имаше преимущество във връзка с извоюваните на сервис точки (51-45). И двете съпернички имаха по шест благоприятни условия за пробив, като осъществените бяха 5-4 в интерес на американката.

Двубоят стартира по-добре за Сабаленка, която проби първа и поведе с 3-1. Анисимова редуцира пасива си, само че незабавно по-късно белорускинята стигна до нов брейк, който я приближи единствено на гейм от спечелването на сета. Представителката на домакините избави първия от трите следващи сетбола, до които Сабаленка доближи, само че белорускинята оползотвори идната си опция и се наложи с 6-3 в първия сет.

В първите седем гейма от втория сет и двете съпернички бяха безупречни при подаванията си и по този начин резултатът стана 4-3 в интерес на Анисимова. Сабаленка още веднъж имаше опция да осъществя първия пробив, само че пропусна брейкпойнт при 2-2.

В осмия гейм Анисимова реализира брейк, въпреки да позволи равнене от 30-0. Американката не съумя да се възползва от опцията да сервира за сета, само че по-късно стигна до сетбол след шестата двойна неточност на Сабаленка от началото на мача, който бе осъществен с отличен форхенд и изравни резултата в мача след 6-4.

Белорускинята позволи още четири двойни неточности при започване на заключителния сет, като това оказа помощ на Анисимова да запише два поредни пробива и да натрупа удобен задатък от 4-0. Сабаленка прояви борбеност и върна един от пробивите, само че напъните ѝ не бяха задоволителни. Анисимова загуби единствено една точка в последните си два сервис гейма, като по този метод оформи крайното 3-6, 6-4, 6-3 след съвсем два часа игра.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Арина Сабаленка – Аманда Анисимова 6-3, 4-6, 3-6

Коко Вандауей – Джесика Пегула 6-4, 3-6, 6-4

Онс Жабур – Ема Наваро 6-3, 6-2
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР