Covid паспортите вече са реалност и в Европейския парламент, съобщи

...
Covid паспортите вече са реалност и в Европейския парламент, съобщи
Коментари Харесай

Наложиха зелен сертификат и в Европейския парламент

Covid паспортите към този момент са действителност и в Европейския парламент, заяви европейската редакция на Politico.

Валиден дигитален документ за Коронавирус на Европейски Съюз ще се изисква за всеки — законодател или личен състав — който влезе в пространствата на Парламента в Брюксел, Страсбург и Люксембург от 3 ноември, съгласно имейл, изпратен в сряда от Генерална дирекция за личен състав на Народното събрание и получен от POLITICO.

Решението e взето от генералния секретар на Народното събрание Клаус Веле, откакто болшинството от заместник-председателите на камарата са гласоподаваха в интерес на въвеждането на документа. То ще влезе в действие на 3 ноември и ще изтече на 31 януари 2022 година, в случай че не бъде удължено. Валидността на цифровите документи ще бъде проверявана посредством автоматизирано сканиране на QR кода на или, в изключителни случаи, ръчно, посредством образна инспекция. По време на инспекциите ще участва представител на службата за сигурност на европарламента. За задачите на инспекцията ще бъдат одобрявани както цифрови, по този начин и хартиени формати на документите.

Въвеждането на " зеленият документ " провокира отвращение измежду някои евродепутати, които считат, че подкопават главните им права.

" Доколкото ни е известно, Европейският парламент би бил първият в Европа, който ползва такава мярка ", пишат евродепутати, в това число Франсоа-Ксавие Белами от ЕНП, Мишел Ривази от Зелените, Виржини Жорон от групата

" Идентичност и народна власт " и Ан-Софи Пелетие от Левицата, в писмо, изпратено във вторник до ръководителя на Народното събрание Давид Сасоли.

" Това би нарушило доста фундаментален правила в една демократична камара: в никакъв случай не би трябвало да бъде възпрепятстван определен представител, който е извършил всички законови отговорности, да влезе в Народното събрание ", прибавиха евродепутатите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР