COVID обстановката у нас се подобрява.Това заяви математикът проф. Николай

...
COVID обстановката у нас се подобрява.Това заяви математикът проф. Николай
Коментари Харесай

Витанов каза колко бежанци можем да приемем, без да подразним Ковид

COVID ситуацията у нас се усъвършенства.Това съобщи математикът проф. Николай Витанов в студиото на " Събуди се ". " Грипът идва малко късно. Вероятно няма да се стигне до усложняване на Коронавирус ситуацията ", предвижда той. 

Отпадането на зеления документ от на следващия ден и тестването на учениците след седмица, не би следвало да повлияят отрицателно.

“За разлика от някои западни страни, тук ние предприехме поетапно отпадане на ограниченията, което докара до отпадане на зеления документ. Тук меркте към момента се съблюдават, по тази причина се надяваме, че няма да имаме повишение на заболяемостта от Коронавирус ”, разяснява математикът. 

“Все още у нас има дифузно разпространяване. Регионът към Варна сега е по-проблематичен. Същото важи и за Бургас. В София леглата понижиха 4 пъти ”, сподели още Витанов. 

По думите на математика упованията са скоро случаите да паднат под 1500 дневно и дифузното разпространяване да спре. 

“Трябва да задържим ниския брой на болни още 10 дни, а по-късно да паднем под 1000, само че би трябвало да продължим да съблюдаваме актуалните ограничения, с цел да не стане като на Запад ”, предизвести той. 

Бежанската вълна няма да повлияе на разпространяването на пандемията у нас, счита Витанов. 

“Можем да приемем до 100 000 бежанци на месец, без това да повлияе на епидемиологичната конюнктура ”, счита професорът и добави, че “бежанците, които влизат у нас, би трябвало да са под 3500 дневно, с цел да се резервира спокойната обстановка у нас ”.

Очакванията на специалиста са за спокойна конюнктура през лятото, а обстановка на есен ще зависи от това дали ще се появи нов вид на ковид или не.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР