COVID кризата е прегазена. Това заяви математикът от БАН проф.

...
COVID кризата е прегазена. Това заяви математикът от БАН проф.
Коментари Харесай

Витанов: Сценарият „Синьо лято“ е стабилен, COVID кризата е прегазена 

Коронавирус рецесията е прегазена . Това съобщи математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов , който разгласява ежедневния си разбор на пандемията от ковид. 

„ Сценарият " Синьо лято " е постоянен  - ден 15. Този сюжет е - караме си умерено лято.  Цел -  да го държим постоянен 3 месеца (90 дни) с цел да няма проблеми през лятото “, изясни математикът. И проучва общата епидемиологична конюнктура: „ Модифицираният Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване . И по този начин към този момент 61 дни. Коронавирус рецесията е прегазена “.  

Базовото репродуктивно число е 0.92. Под  1 е, което значи, че обсегът на болестта продължава да се свива , написа математикът. Според него сюжетът  „ Синьо лято "  е непреклонен.

Епидемичната конюнктура по морето също е спокойна, регистрира Витанов .  

По думите му нещата са под надзор и от позиция на препълненост на лечебните заведения: „ Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал. И продължава да спада “.

Витанов проучва и смъртността на пациенти с COVID-19 . “Целта беше броят на  дните, в които умрелите ще са едноцифрено число, да се усилва. Бройката на тези дни се усилва и ще продължава да се усилва. Но постепенно “, счита математикът. И предвижда спокоен юни месец
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР