„COVID-19 се измени. Той продължава да мутира. Този, който циркулира

...
„COVID-19 се измени. Той продължава да мутира. Този, който циркулира
Коментари Харесай

Проф Аргирова: Вече циркулира мутант на К-19 у нас и за да се предпазим трябва да... ВИДЕО

„ COVID-19 се промени. Той продължава да мутира. Този, който циркулира сега по целия свят, е мутант на вируса, който потегли от Китай. До края на юли са разказани 1234 разновидности на първия ковид ".

Това изясни в ефира на Нова телевизия професор Радка Аргирова.

„ В момента COVID-19 се популяризира по-лесно, по-заразен е. Това е една от аргументите броят на инфектираните да скача внезапно. Не е потвърдено новият вариант да нанася повече вреди върху организма”, сподели още лекарката.

По думите й е изцяло допустимо човек да се болести с и ковид, и с грип А или Б. „ И двата вируса нападат дихателната система. Впоследствие COVID0-19 нападна и другите органи. Препоръчително е да се имунизираме за грип. Така едната заплаха ще бъде ненапълно намалена”, разясни Аргирова.

По думите й първата вълна у нас още не е свършила. „ Нямаме втора, трета или четвърта вълна. Първата не е серпантина. Не сме имали месец или два без инфектиран, с цел да приказваме за нова вълна”, разяснява професорът. И още веднъж акцентира, че маските на закрито би трябвало да са наложителни.

В предаването тя разяснява и медикаментите, които се употребяват за лекуване на ковид. „ Ремдесивир не е идеалното средство обаче работи тъкмо против причинителя. Той подтиска мощно размножаването на вируса” сподели още Аргирова.

По думите й е хубаво да взимаме антиоксиданти и витамин Е, с цел да подсилим организма си.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР