COVID-19 изчезна само от медийното пространство. Но се радвам, че

...
COVID-19 изчезна само от медийното пространство. Но се радвам, че
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: COVID-19 изчезна само от медийното пространство

COVID-19 изчезна единствено от медийното пространство. Но се веселя, че епидемиолозите излязохме от светлината на прожекторите. Хората одобриха, че казусът е решен и стопираха да съблюдават ограниченията. Това показа в ефира на bTV основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.
Той регистрира, че точно неспазването на ограниченията е довело до леко повишение на новите случаи, само че съща по този начин означи, че вирусът е тръгнал да става ендемичен, което значи, че тежките случаи няма да бъдат толкоз доста.

Но това не значи безопасен, просто няма да засегне всички области и ще се появява на избрани места в страната, обясни доцент Кунчев.

По думите му би трябвало да продължим да подвигаме % на имунизация, тъй като "не знаем с какво ще ни изненада вирусът през есенно-зимния сезон ".

На въпрос какво лято бихме могли да чакаме, здравният контрольор уточни, че "ако нещата не се трансформират фрапантно, можем да чакаме едно хубаво и обикновено лято ".

По тематиката с презапасяването с йодни таблетки доцент Кунчев разяснява, че сме очевидци на "поредната вълна от недоумение ".

Към момента няма потребност от такава профилактика. Тези таблетки имат и своя негативен резултат, в случай че се вземат в неуместно време и може да създадем някоя пакост, предизвести той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР