Coradia iLint - първият в света влак, задвижван изцяло от

...
Coradia iLint - първият в света влак, задвижван изцяло от
Коментари Харесай

Първият водороден пътнически влак тръгна по релсите в Европа

Coradia iLint - първият в света трен, задвижван напълно от водород - стартира първите си транспорти, оповестяват от производителя Alstom, представени от CNBC.

Два модела на влака с ниско равнище на звук и нулеви излъчвания през днешния ден започват курсове в немската провинция Долна Саксония. Захранвани посредством мобилна станция за зареждане с водород, влаковете ще се движат на към 100 км сред градовете Куксхафен, Бремерхафен, Бремерфьорде и Букстехуде.

" Първият в света трен с водородни горивни кафези влиза в пътническата употреба и е подготвен за серийно произвеждане ", сподели в изказване ръководителят на борда и основен изпълнителен шеф на Alstom Анри Пупар-Лафарж.

" Coradia iLint поставя начало на нова епоха в железопътния превоз без излъчвания. Това е иновация, резултат от френско-германската работа в екип и е образец за сполучливо трансгранично съдействие ", добави Пупар-Лафарж.

 В Германия пускат първия постоянен трен, задвижван от водород
В Германия пускат първия постоянен трен, задвижван от водород

Той е създаден от френската компания Alstom

Новият трен е изцяло екологичен - той има нулеви въглеродни излъчвания, защото употребява горивни кафези, които трансформират водорода и кислорода в електричество. Превозното средство може да изминава по 800 км дневно със скорост 140 км/ч.

Европейската комисия разказва водорода като енергиен притежател с " огромен капацитет за чиста и ефикасна мощ при стационарни, портативни и транспортни приложения ".

Екологичният детайл към този момент се употребява като гориво в разнообразни транспортни средства по света. Например в Шотландския град Абърдийн понастоящем действа автопарк от рейсове с водородни горивни кафези.

Технологията за задвижване без излъчвания на Coradia iLint е обезпечава " щадяща климата опция на стандартните дизелови влакове, изключително по линиите, които не са електрифицирани ", сподели министърът на стопанската система и превоза в Долна Саксония Бернд Алтусман.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР