© Цветелина Николаева ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗа новата популярност на финансовите

...
© Цветелина Николаева ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗа новата популярност на финансовите
Коментари Харесай

4+1 | За дигиталния възход на финансовите пирамиди, застрашено ли е производството на камембер във Франция и още

© Цветелина Николаева ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

За новата известност на финансовите пирамиди

Логично е да считаме, че в днешния свят на свободно налична информация хората ще се хващат по-малко на финансови пирамиди. Фейсбук и обществените мрежи обаче уголемяват кръговете от познати на хората и разрешават по-лесното присъединяване във всевъзможни извънредни клубове, които дават обещание, че ще ви удвоят облагата. Структурата е същата базова Понци скица, само че езикът и медиумът са нагодени за цифровата епоха. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Застрашен ли е камемберът?
След години лобиране, индустриалните производители на сирене във Франция получиха позволение да създават камембер от пастьоризирано мляко с сходен лиценз на този на обичайните производители. Компромисното решение обаче може да докара до изгубването на обичайното произвеждане на сиренето, а също слага под въпрос френското условие за terroir - че артикули като сирена и виновност би трябвало да са непроменяемо свързани с дадена територия на произвеждане. Прочетете повече тук.

Как 20 години генетични изследвания се обезсмислят
Над две десетилетия учените считат, че съществува ясна връзка сред склонността към меланхолия и един избран ген - SLC6A4. Единственият проблем - най-голямото и изцяло проучване по рода си демонстрира, че има нулева взаимозависимост сред SLC6A4 и склонността към депресията. А хиляди научни проучвания, основани на несъществуващата връзка, се оказват тотално безпочвени. Прочете повече тук.

Изкуствените утроби се задават
Лекари в Детската болница на Филаделфия договарят с Федералната администрация на храните и медикаментите (FDA) за проби на изкуствени утроби с човешки ембриони в околните две години. Отглеждането на деца в тест туби може да звучи като научна фантастика, само че от ден на ден учени в сферата имат вяра, че изкуствените утроби не просто ще са действителност до 10 - 20 години, само че ще носят доста позитиви както за майките, по този начин и за ембрионите. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Предизвикателствата пред блокчейн компютрите

Али Яхия, сътрудник от a16z, и Франк Чен беседват за петте огромни компликации пред построяването на компютър, работещ на блокчейн правила. Някои от проблемите са механически, по какъв начин да се сътвори безшевно децентрализиран калкулиращ потенциал и децентрализирано предпазване на данни, друго от към този момент обичайните облаци. Другият проблем е регулаторен - дали блокчейн компютрите не биха създали незаконни действия още по-лесни. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР