© Shutterstock Имайте ясно послание, запазете спокойствие и бъдете прозрачни.

...
© Shutterstock Имайте ясно послание, запазете спокойствие и бъдете прозрачни.
Коментари Харесай

Как корпоративните лидери трябва да действат в криза

© Shutterstock Имайте ясно обръщение, запазете успокоение и бъдете транспарантни. Когато нещата вървят добре, е много елементарно да си бизнес водач. Икономиката процъфтява, поръчките се нижат и няма комплицирани решения по отношение на личния състав или бюджета. Пак е допустимо да се прецакат нещата, само че приливът нормално повдига всички яхти. В рецесия корпоративните капитани демонстрират своите умения. Служителите ще бъдат несигурни и ще имат потребност водачът да им даде посока. Понякога, както при пандемията с COVID-19, казусът ще бъде нещо, което малко шефове биха могли да плануват. Сега се чака да възнамеряват стабилността за дни напред.
На политическата сцена очевидните образци за сполучливо водачество по време на рецесия са Франклин Рузвелт и Уинстън Чърчил. И двамата ненапълно взимаха безредно решения. Но компенсираха с това, че бяха отлични комуникатори. Техните стилове се разминаха, само че обществеността съвсем нямаше усложнения в разбирането на главното им обръщение. Рузвелт даде да се разбере, че е подготвен да опита всяка композиция от нови хрумвания в опит да приключи депресията; Чърчил беше категоричен във връзка с нуждата Англия да се опълчи на нацистка Германия без значение от цената. Послание към чиновниците и клиентите
Корпоративните водачи би трябвало да устоят на изкушението да изнасят речи като тези на Чърчил. Но те има какво да научат от спокойния престиж на Рузвелт и речите му по радиото. Като изпълнителен шеф би трябвало да предадете известие на две разнообразни аудитории - вашите чиновници и вашите клиенти. Това известие би трябвало да показва, че компанията има проект за справяне с вируса. Това може да включва личен състав, който работи от вкъщи (за да се предотврати разпространяването на инфекция), или промени във веригата на доставки (за поддържане на производството). Както чиновниците, по този начин и клиентите също ще се нуждаят от усмиряване, че компанията разполага с задоволително финансови запаси, с цел да оцелее в икономическия спад.

Инвестиционната банка Jefferies даде прелестен образец. В взаимно писмо основният изпълнителен шеф Рич Хендърър и президентът Брайън Фридман подчертаха, че " най-важното за нас е сигурността на нашите чиновници и на нашите клиенти ", преди да прибавят, че компанията " е задоволително финансово обезпечена както на оперативно равнище, по този начин и на равнище компанията майка ". Други компании може да нямат подобен шанс. Но мълчанието по такива въпроси би било рисково. По-обширна тактика За по-обширна тактика може да се последват препоръките от Националния университет по защита (НУО), американски боен лицей. През 2006 година той изготви потребен и предвидлив отчет, наименуван " Преминаване през бурята: Управление на организацията по време на пандемия ". Той поучава водачите да проучват дилемите, нужни за дадена организация да продължи да действа, и да ги приоритизират. За да се обезпечат значими функционалности, чиновниците би трябвало да бъдат подготвени в разнообразни дисциплини. По този метод те могат да покрият сътрудниците, които се разболяват.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Помага да сте създали това авансово, несъмнено. Но даже компаниите, които се двоумят, могат - с изключение на да подхващат промени в този момент - да употребяват верния звук. Много е значимо по какъв начин се справяте с връзката при рецесии съгласно НУО. Това може да има такова значение, тъй като би трябвало да ви обезпечи вярното известие.

Това мнение се укрепва от Шон Енгбрехт, някогашен рейнджър в армията, който в този момент управлява компания за персонална отбрана. Той е написал извънредно занимателна, въпреки и особена книга, озаглавена " Невидимо водачество ". Той предизвестява: " Като водач можете да обещаете всичко на мнозина, до момента в който не може да дадете даже малко на малцината. " В последна сметка " Провалът да кажете истината бързо унищожава доверието и увереността във висшето ръководство ".

В рецесия господин Енгбрехт се застъпва за " приемане на неприятностите ". Това значи да приемете къде се намирате в даден миг: " Да си пожелаваш, да се надяваш и да се молиш казусът да не съществува няма да проработи, тъй че не губете времето си с трябваше, можеше, щеше. " Накратко, без самозалъгване. Ако всички чиновници осъзнават, че има проблем, няма да бъдат успокоени от изпълнителния шеф, който нехайно дава обещание, че казусът ще изчезне.

Добрият управител би трябвало да отдели време, с цел да изслуша въпросите на чиновниците и да им отговори. Това може да изисква малко самообладание. По думите на господин Енгбрехт: " Колкото по-тих ставаш, толкоз повече можеш да чуеш. " Масовите срещи може да не са подобаващи в миг на мощно инфекциозно заболяване. Но онлайн събиране би било потребно.

Имайте ясно обръщение, запазете успокоение и бъдете транспарантни - всички явни неща, и с рецесия или без рецесия. Друг тип водачество може да е по-болезнено. Ръководителите на самолетни компании като Qantas и United се съгласиха да понижат заплатите си (или да се откажат напълно от заплатите си), до момента в който пандемията премине. Добрите водачи демонстрират, че се сблъскват с най-малко някои от същите рискове като техните бойци. 2020, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР