© Надежда Чипева Още по темата Трети дататон ще се

...
© Надежда Чипева Още по темата Трети дататон ще се
Коментари Харесай

Paysafe организира хакатон с общ награден фонд от 9.5 хил. евро

© Надежда Чипева Още по тематиката
Трети дататон ще се организира в София

48-часовото съревнование, обвързвано с обработка и разбор на данни, ще бъде от 9 до 11 февруари
5 фев 2018
IT експерти могат да аплайват в първия хакатон на Unicredit

Крайният период е 24 август, а общият награден фонд е 10 хиляди евро
16 авг 2017 Софтуерни експерти и финтех разработчици могат да аплайват в първия софтуерен хакатон на компанията за онлайн разплащания Paysafe, който ще се организира на 31 март и 1 април в София. Желаещите да се включат би трябвало да попълнят формуляра за присъединяване до 15 март на уеб страницата на събитието, като измежду условията е да са навършили 18-годишна възраст. В края на хакатона трите най-хубави плана ще получат парични награди в размер на надлежно 5 хиляди евро, 3 хиляди евро и 1.5 хиляди евро.

Предизвикателствата

В конкуренцията могат да се включат екипи от най-вече четирима IT експерти и разработчици, като позволените тимове ще бъдат най-много 20. Одобрените участници ще разполагат с тъкмо 48 часа, с цел да разработят своите софтуерни решения под управлението на техните ментори, които от Paysafe разясниха, че са чиновници на компанията както от техническите отдели, по този начин и от продуктовите. По време на хакатона те ще бъдат изправени през провокации в три съществени области. Това са облачни инфраструктури и принадлежности, нови способи за осъществяване на транзакции през мобилни устройства и разплащания в обществени мрежи през приложения за връзка, принадлежности за съдействие или видеоигри. В края на втория ден всеки екип ще показа създадените си решения през жури от експерти в бизнес и IT сферата. Победителите ще получат парични награди в размер на общо 9.5 хиляди евро.

" Подобни начинания сигурно спомагат за по-добрата ни известност като шеф. Организирали сме сходни събития в други офиси на Paysafe по света. Основната ни цел е да обединим софтуерните разработчици от района и да ги вдъхновим да работят върху забавни и настоящи задания. Важно за нас е като цяло цифровото приобщаване на младежите ", разяснява за " Капитал " Мирослав Божилов, общоприет шеф на Paysafe България.

Година на хакатони

През последните години хакатоните се трансфораха в настоящи събития, проведени от IT компании, финансови институции и самостоятелни организации за да образуват общественост в региона на технологиите, която да срещнат с проблеми от практиката, както и да разпространяват продукта или марката си. Те дават опция на млади гении да тестват уменията си и да работят с действителни база данни на фирмите.

От началото на година досега се проведоха най-малко три хакатона в София. Сред тях да вземем за пример беше " гражданският " хакатон Sloth.Works Civic Hackathon, който се състоя в края на януари, а уредници бяха платформата за работа за IT експерти Sloth.Works с поддръжката на Държавната организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ), които сложиха на участниците задания за създаване на механически решения, използвани за задачите на електронното ръководство. От уредниците разясниха пред " Капитал ", че според от формата, хакатоните са подобаващи както за намиране на претенденти за работа, налагане на работодателска марка или разпространение на бранд, по този начин и за вложители, които да се срещнат с перспективни артикули и решения. " Има огромна група програмисти, които не се интересуват единствено от пари, а са със мощно гражданско схващане и задачата ни беше да достигнем до тях. По някои от плановете екипите не престават да работят, което значи, че има късмет да създадем прекрасен артикул за страната и жителите без поръчка и без пари ", разясниха от Sloth.Works.

От 9 до 11 февруари за трета поредна година се организира дататон конкуренцията Datathon2018, проведена от Data Science Society и спонсорирана от компанията за семантичен програмен продукт Ontotext, които сложиха на участниците задания, свързани с с обработка и разбор на данни. Целта на доброволческата организация Data Science Society, които развиват световна научна общественост в областта на Data Science, е участниците да покачат уменията си, като съгласно тях действителните сгради в дататона пък могат да привлекат вниманието на IT експертите към фирмите, сътрудници на плана. " Решенията които участниците оферират са действителни и се е случвало предишните години да намерят по-добро решение от това, което компанията към този момент употребява ", изясняват за " Капитал " от Data Science Society.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР