© Надежда Чипева Кауфланд България отчита 30% ръст на продажбите

...
© Надежда Чипева Кауфланд България отчита 30% ръст на продажбите
Коментари Харесай

"Кауфланд България" с 30% годишен ръст на продажбите на текстилни изделия под собствени марки

© Надежда Чипева " Кауфланд България " регистрира 30% растеж на продажбите на текстилни произведения през предходната година под лични марки, заяви за " Капитал " Елисавета Андонова от отдела за корпоративни връзки. Компанията към момента не е оповестила годишните си резултати в страната, а през предходната година приходите й доближиха 1.572 милиарда лева

Веригата предлага облекла и текстилни произведения под шест лични марката: Oyanda (за жени), Tawnland (за мъже), Kiniboo (за най-малките), Hip&Hopps (за деца в учебна възраст), Newletics (за спорт), Liv&Bo (за дома). Под тях се оферират над 700 продукта, 600 от които са направени от органически памук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Според световните стандарти

Дрехите под личните марки на веригата са сертифицирани по стандарта GOTS, който подсигурява устойчивото произвеждане на текстил по цялата верига - биологично създадени естествени първични материали, екологични и обществено виновни индустриални процеси, пакетиране, транспарантно обозначаване.

Един артикул може да носи " GOTS органически етикет ", единствено в случай че е създаден от най-малко 95% естествено отгледани органични нишки, а с цел да има печата на GOTS " Произведено от ", се изискват най-малко 70%.

Памукът, от който са създадени личните текстилни марки на " Кауфланд ", както и работното облекло на екипа на компанията, се отглежда органично, което значи, по-малък разход на вода спрямо стандартните способи, без изкуствени торове, химически дефолианти и хлор. Над 200 продукта от личния текстил на " Кауфланд " са основани от 100% био памук (артикули под марката Kuniboo), оповестиха от веригата.

Текстилът под личните марки е сертифициран и по стандарта Ökotex 100, който подсигурява, че всички елементи на продукта (материя, копчета, етикети, цветове, конци, ципове) дават отговор на поставените условия и критерии.

По-малко пластмаса

За опаковките на текстилните произведения вместо пластмаса компанията употребява хартия и картон, сертифицирани по стандарта FSC (за стабилно стопанисване на горите по целия свят).

Веригата си е сложила за цел до 2025 година да понижи потреблението на пластмаса с минимум 20% и да подсигурява 100% рециклируемост на пластмасовите опаковки на личните марки артикули.

Лимитираната спортна линия облекла Newletics да вземем за пример е направена от рециклируеми P.E.T. бутилки, риболовни мрежи и пластмасови боклуци. Колекцията е част от интернационалната тактика RЕset Plastic на сдружението майка Schwarz Group, която се основава на пет съществени посоки: REduce, REdesign, REcycle, REmove, REsearch.

От 2013 година " Кауфланд " не употребява твърди пластмасови микрочастици при основаването и производството на личните си козметични, санитарни и хигиенични марки артикули, прецизираха от компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР