© Капитал Още по темата Пазарната оценка на шеговитата криптовалута

...
© Капитал Още по темата Пазарната оценка на шеговитата криптовалута
Коментари Харесай

Рестото ви е 2 макрона и 42 тръмпа

© Капитал Още по тематиката
Пазарната оценка на шеговитата криптовалута Dogecoin надмина 2 милиарда $

Цената й се удвои в края на предходната седмица
8 яну 2018
Русия и криптовалутите: неочаквана обич

Русия желае да вкара своя държавна крипторубла, само че тя не би могла да носи главните характерности на криптовалутите
1 дек 2017 Представете си следната обстановка от евентуалното близко бъдеще: Поръчвате си кафе и желаете да го платите с цифрова валута. Удряте обаче на камък: в портфейла си имате единствено макронкойни, а в заведението одобряват само монети с лика на Доналд Тръмп. Всичко това може да ви звучи безсмислено, само че не е - в криптопространството, в което всеки може да сътвори своя лична валута, стига да има знанията за това, се появяват от ден на ден валути, брандирани с имената и лицата на политици.

Новината не е изключително изненадваща, защото криптоентусиастите постоянно са имали възприятие за комизъм. Така да вземем за пример dogecoin - монета, основана на интернет смешка с куче, сега има пазарна капитализация от 665 млн. $. В един миг криптовалутата даже бе надхвърлила 1 милиарда $. В съпоставяне с кучешката монета международните водачи към този момент към момента са прекомерно дребни.

На криптопартито участват всички – от френския президент Еманюел Макрон и американския Доналд Тръмп до Тереза Мей, Ангела Меркел и, несъмнено, Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган.

Някои от тях са на процедура неактивни – като валутите с лика на Мей, Меркел и Ердоган. Други обаче, като тези с водачите на Франция и Америка, са добре развити. В момента един макронкойн коства 0.001472 $ за монета и има пазарна капитализация от близо 600 хиляди $. Цената на един тръмпкойн е надалеч по-висока – 0.086880 $ за монета, само че поради по-ниската циркулация пазарната капитализация е съвсем идентична с тази на Макрон. Американският президент постоянно е подложен на критика поради властническите си пристрастености. Ако от Белия дом пристигна концепция за подмяна на $ с тръмпкойн, това би било едно неоспоримо доказателство.

Лидерите на Франция и Съединени американски щати обаче могат единствено да завиждат на Владимир Путин, монетата с чийто лик има пазарна капитализация от цели 3.12 млн. $. Самият Путин надали е огромен почитател на монетата си, поради желанието му да наложи крипторублата на пазара на цифрови валути. Легендата на криптоборсите пък споделя, че с путинкойн можеш да си купиш " Новичок " с отстъпка.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР