© Arnd Wiegmann Google комбинира всичките си инструменти за планиране

...
© Arnd Wiegmann Google комбинира всичките си инструменти за планиране
Коментари Харесай

Google стартира платформа за планиране на пътувания

© Arnd Wiegmann Гугъл комбинира всичките си принадлежности за обмисляне на пътувания в един уебсайт, наименуван Trips. Това включва Гугъл Flights, Гугъл Hotels и функционалности от мобилното приложение Гугъл Trips.

Новината пристигна от публикация в блога на Гугъл, оповестена от Ричард Холдън - вицепрезидент на продуктовата политика в категория пътувания, написа Inc. Също излиза наяве, че по относително неосезаем до този миг метод Гугъл към този момент завладява сериозен дял от пазара за образуване на интернационален туризъм и с новата платформа има капацитета да усили каузи си.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Гугъл твърди, че уеб сайтът Trips е сходен на мобилното приложение Гугъл Trips, което компанията сътвори в края на 2016 година Приложението сформира целесъобразни направления на забележителностите, които би трябвало да бъдат видени от туристите.

Как работи?

Сайтът Trips дава рекомендации на потребителите за евентуални пътувания въз основа на " скорошни търсения, запазвания и друга интензивност ". Сайтът демонстрира и предходните пътувания, които се основават автоматизирано от потвържденията на резервациите, изпратени до профила в Gmail.

Той също по този начин провежда на едно място всички резервации, в това число и от заведения за хранене, и резервира изследванията, направени преди пътуването. Единственото изискване е потребителят да се логне в своя Гугъл профил. Една от основните рецензии на платформата идва от ревю на Гугъл Trips на New York Times от 2016 година - с времето услугата става все по-удобна, само че количеството данни, агрегирани за пътуванията и проектите на всеки един консуматор, е притеснително.

След запазване на пътуването, без значение дали посредством Гугъл Trips, уеб сайтът ще събере всичките разписки за резервации, кодовете за удостоверение и цялата информация за пътуването на едно място. В допълнение, уеб сайтът дава информация и за прогнозата за времето в определената дестинация.

След няколко месеца се чака всички тези функционалности да бъдат налични и през Гугъл Maps.

П ечеливша промишленост

Гугъл има няколко преимущества пред главните си съперници Booking и TripAdvisor - размера и мащаба на данните, идващи от големия брой консуматори, и обширния брой услуги, които Trips събира на едно място.

Туризмът не е първата пазарна сфера, която идва мислено, когато човек си мисли за Гугъл, само че компанията заема все по-сериозен международен дял и има потенциала да превземе промишлеността. Анализ на Skift Research от 2016 година демонстрира, че туристическият бизнес на Гугъл е оценен на към 100 милиарда $ и съставлява 15% от общите доходи на компанията.

Доклад на World U.N. Tourism Organisation пресмята, че приходите от интернационалния туризъм възлизат на 830 милиарда $ годишно, без да се броят пътуванията в родната страна и бизнес пътуванията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР