Маккарти отклонява въпросите относно новите обвинения за възпрепятстване на Тръмп

...
CNN — Говорителят Кевин Маккарти отклони въпросите относно допълнителните обвинения,
Коментари Харесай

CNN —

Говорителят Кевин Маккарти отклони въпросите относно допълнителните обвинения, повдигнати в четвъртък срещу бившия президент Доналд Тръмп по делото за неправилно боравене с класифицирани документи по време на престоя му в Белия дом, като вместо това посочи президента Джо Байдън.

В последната си защита на Тръмп Маккарти постави под въпрос защо Байдън е класифицирал документи от времето си като сенатор и защо президентът не е обвинен, но не иска да се ангажира с новите обвинения, пред които е изправен Тръмп.

„Това, което ме тревожи, е, че имате действащ президент, който има подобна ситуация, но още по-лошо, който имаше документи, но нищо не се случи“, каза Маккарти пред Ману Раджу от CNN. „Президентът, когато беше сенатор, взе документ. От колко години не е имало наказателно преследване?“

Коментарите му идват, след като специалният прокурор Джак Смит повдигна допълнителни обвинения срещу бившия президент по делото Мар-а-Лаго. В актуализираното обвинение прокурорите твърдят, че двама служители на Тръмп – помощникът Уолт Наута и работникът по поддръжката на Мар-а-Лаго Карлос Де Оливейра – са се опитали да изтрият запис от охранителна камера в курорта, след като Министерството на правосъдието е издало призовка за това.

Тръмп, който вече беше изправен пред 37 наказателни обвинения по случая, беше обвинен в допълнително обвинение за умишлено задържане на информация за националната отбрана и две допълнителни обвинения за възпрепятстване.

Маккарти продължи: „Ето защо всички седят и казват: „Какви са тези две, две нива на правосъдие?“ И тогава гледате, каквото и да е, когато става дума за семейство Байдън Инк., те получават съвсем различно отношение.“

Притиснат от разликата между обвиненията за възпрепятстване и обвиненията за неправилно боравене с документи, Маккарти каза: „Това не са два различни проблема. Как един продължава да бъде обвинен, а друг не?“

Маккарти многократно е защитавал Тръмп и е използвал позицията си на говорител, за да засили усилията в подкрепа на бившия президент. В един скорошен пример CNN съобщи по-рано този месец, че Маккарти е казал на Тръмп в частен телефонен разговор, че той лично подкрепя идеята за отмяна на двата импийчмънта на Тръмп и ще го изнесе на конференцията, за да прецени подкрепата, каза източник. Маккарти тази седмица също изложи идеята за започване на разследване за импийчмънт на Байдън.

Ману Раджу от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР