class=MsoNormal style=margin-top: 10.0pt;>Зимният сезон наближава и всеки истински скиор търси

...
class=MsoNormal style=margin-top: 10.0pt;>Зимният сезон наближава и всеки истински скиор търси
Коментари Харесай

Пътеводител за скиора: кои са най-добрите писти около връх Снежанка?

class= " MsoNormal " style= " margin-top: 10.0pt; " > Зимният сезон наближава и всеки същински скиор търси най-хубавите места за упражняване на обичания си спорт. Ако сте решили да посетите ски курорта Пампорово, то сте на вярното място. В този справочник ще ви представим най-хубавите ски писти към връх Снежанка. Ако търсите повече информация, разгледайте и, където може да разберете и изискванията за ски картите.
Кои са най-хубавите ски писти към връх Снежанка?
Ски курортът Пампорово е прочут със своите отлични условия за ски и сноуборд. Разположен в сърцето на Родопите, този курорт предлага многообразие от писти, които могат да задоволят усетите на всеки скиор. Независимо дали сте новак, или имате много опит, Пампорово има нещо да ви предложи. Ето някои от най-хубавите ски писти към връх Снежанка:
1.    Байпас - дребната стена, която е извънредно подобаваща за начинаещи скиори, търсещи лека и приятна пътека. Пистата е елементарно налична от главната база на курорта.
2.    Стената – емблематината за Пампорово писта е добре позната на всички напреднали и опитни скиори и състезатели. Тя постоянно се употребява за тренировки и надпревари, което я прави извънредно известна и търсена от туристите. Може да я достъпите посредством шестседалковия въжен превоз до връх Снежанка.
3.    Арх. Петър Петров или позната още като Европейска, е чест избор на приблизително напредналите и опитни скиори. Преминавайки през нея се откриват впечатляващи гледки, които не са за изпускане. Може да я достъпите посредством основния въжен превоз от базата на курорта.
4.    Стойките е измежду останалите желани писти на територията на ски зона Пампорово. Тя е подобаваща за начинаещи и приблизително напреднали фенове на зимните спортове. До нея може да се стигне благодарение на шестседалковия въжен превоз Стойките - връх Снежанка.
 
5.    Мечи чал – обичана на всички напреднали скиори и сноубордисти, тази писта, намираща се на ски зона „ Мечи чал “ е дълга 3 000 метра и разполага с всички нужните характерности да приема надпревари от международен сан. Посетителите на курорта я избират, тъй като постоянно тя е по-малко натоварена, съпоставяне с останалите писти за напреднали, намиращи се на територията на ски зона Пампорово.
Съвети и рекомендации
Специалистите от Pamporovo.me поучават всеки скиор да ревизира положението на пистите преди да се насочи към тях. Особено значимо е да се внимава при променливи метеорологични условия, когато снегът може да бъде неустойчив или пътеките да са заледени.
За начинаещите скиори е целесъобразно да стартират с по-леки и къси писти, като " Байпас - дребната стена " или " Байпас Малина ". Тези писти са идеални за уроци и процедура на главните техники.
Ако сте напреднал скиор и търсите предизвикателство, пробвайте се на пистите " Стената " или " Арх. Петър Петров - Европейска ". Те оферират по-голяма дължина и трудност, което ги прави идеални за всички, които богат опит.
Не забравяйте да ревизирате и карта на пистите, преди да тръгнете. Така ще можете да планирате маршрута си и да избегнете неприятни изненади.
Не забравяйте да прочетете отзивите за другите писти и да се консултирате с инструктори от ски учебно заведение, в случай че се чувствате несигурни. Също по този начин, в случай че планирате да посетите Пампорово през ски сезона, не пропускайте да се качите с шестседалковия въжен превоз Студенец – връх Снежанка и да се насладите на невероятната гледка, която се открива при посещаване на емблематичната за курорта кула Снежанка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР