class=first-letter-big>В ъвеждането на нова административна услуга за българските граждани при

...
class=first-letter-big>В ъвеждането на нова административна услуга за българските граждани при
Коментари Харесай

Шофьорска книжки ще може да се преиздават и за срок от три дни

class= " first-letter-big " > В ъвеждането на нова административна услуга за българските жители при замяна на удостоверение за ръководство на моторни транспортни средства с очакван период до три работни дни от подаването на заявката, гласоподава Народното събрание с признатия в рамките днешното пленарно съвещание на първо и на второ четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за българските персонални документи.

В отчета на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред се показва, че с нормативните промени се уточни и кръгът от субекти, за които е налице законово съображение за издаването на дипломатически или длъжностен паспорт. Към сегашния миг само ръководителят на Държавна организация "Разузнаване " (ДАР) и шефът на Служба "Военно разузнаване " (СВР) са имали право на подобен паспорт. С измененията в този кръг се включват ръководителите на Държавна организация "Технически интервенции " (ДАТО) и Държавна организация "Национална сигурност " (ДАНС) поради спецификата на активността им.

Със законопроекта се цели да бъде отстранена и практическата опция всеки работоспособен български жител да получи длъжностен паспорт, в случай че записва юридическо лице с нестопанска цел, което съставлява съдружие, федерация или браншова организация, и бъде определен в управлението им, се показва в отчета.

С измененията се регламентира законово съображение за приемане на длъжностен паспорт да имат членове на управленията на лицензираните спортни федерации, вписани в регистъра по Закона за физическото образование и спорта, членове на управленията на представителните организации на служащите и чиновниците на национално ниво и представителните организации на работодателите на национално ниво.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР