class=first-letter-big>Р ейтингът на новия американския президент Джо Байдън в първите

...
class=first-letter-big>Р ейтингът на новия американския президент Джо Байдън в първите
Коментари Харесай

Байдън се радва на високо доверие. Предупреждение за терористична заплаха

class= " first-letter-big " > Р ейтингът на новия американския президент Джо Байдън в първите дни от встъпването му в служба е по-висок от утвърждението към Доналд Тръмп във всеки един миг от неговия мандат. Това демонстрират две настоящи допитвания, оповестени тази седмица.

Мнозинството поддържа новия курс на Съединени американски щати

56 % от гласоподавателите са удовлетворени от Байдън, а 34% не утвърждават работата му, сочат данните на Morning Consult.

За съпоставяне: преди четири години едвам 46 % от американците са били удовлетворени Доналд Тръмп в първите седмици от ръководството му. Най-висок рейтинг някогашният американски президент означи през март 2017 година - 52%.

Според другото допитване - на Hill-HarrisX, утвърждението за Байдън е даже 63%, а недоволните от него са 37%

В първите си дни на президентския пост Джо Байдън анулира основни решения на своя предходник. Той върна Съединени американски щати в Парижкото съглашение и Световната здравна организация, разреши на транссексуалните още веднъж да служат в американската войска и подвигна възбраната за пътешестване към Съединени американски щати от няколко мюсюлмански страни.

Данните на Morning Consult сочат и това: че 46-ият президент на Съединени американски щати се радва на извънредно висока поддръжка измежду демократите - 91% му дават позитивна оценка.

Към същия интервал преди 4 години едвам 83% от републиканците одобряваха политиките на Тръмп.

Терористична опасност в Съединени американски щати?

Не всички американци обаче са възхитени от Джо Байдън. Департаментът за вътрешна сигурност на Съединени американски щати издаде предизвестие за терористична опасност, произлизаща от "идеологически стимулирани екстремисти, възразяващи против упражняването на държавна власт и предаването на президентството ", които могат да подбудят или да извършат насилствени дейности.

По тази причина в страната се следи "среда с нараснала опасност ". Предупреждението важи в началото до края на април.

На 6 януари радикални поддръжници на някогашния президент Доналд Тръмп и членове на десни екстремистки групи щурмуваха Капитолия във Вашингтон, с цел да предотвратят окончателното удостоверение на изборната победа на Джо Байдън.

При нападението бяха убити петима души, измежду които и един служител на реда. Тръмп бе упрекнат за "подбуждане към протест ", заради което против него стартира и нов развой по импийчмънт.

Какъв е рискът?

Към момента няма информация за съответни проекти за нахлуване в Съединени американски щати, обясниха от Департамента за вътрешна сигурност. Но опасността от ново принуждение в идващите седмици или месеци е действителна.

Властите се притесняват, наред с други неща, от набези против политици и държавни здания. Крайнодесните милиции и почитатели на тайни теории могат да се почувстват насърчени от разразилите се подиуми в Капитолия, се споделя още в известието.

Освен това съперниците на ограниченията за ограничение на пандемията не престават да съставляват опасност, съществува и риск от ескалация на етническо напрежение, считат специалистите от Департамента за вътрешна сигурност.

Встъпването в служба на Джо Байдън на 20 януари 2021 се организира при съществени ограничения за сигурност. Голяма повърхност към Капитолия, където обичайно се организират инаугурациите, беше отцепена.

Около 25 000 национални гвардейци охраняваха събитието.

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " >
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР