class=first-letter-big>П ингвин се спаси от косатки, скачайки в лодка с

...
class=first-letter-big>П ингвин се спаси от косатки, скачайки в лодка с
Коментари Харесай

Пингвин се спаси от косатки, скачайки в лодка с туристи

class= " first-letter-big " > П ингвин се избави от косатки, скачайки в лодка с туристи, оповестява Българска телеграфна агенция.

Необичайната преживелица се разигра по време на туристическа обиколка на айсберги в протока Жерлаш, Антарктида и е документирана от блогъра Мат Карстън и брачната половинка му Ана.



Уловените от съпрузите фрагменти демонстрират по какъв начин към екскурзионните лодки се доближава група косатки. В същото време туристите виждат уединен пингвин във водата. Хищниците незабавно съзират плячката и се впускат след нея, до момента в който птицата гневно се мята сред преследвачите си и туристите в лодките.

Очевидно съобразил, че с хората ще бъде в сигурност, пингвинът прави опит да скочи в една от лодките. Първият му опит обаче се оказва несполучлив и той още веднъж пада във водата. Пингвинът съумява да реализира желанието си от втория път с помощта и на туристите, които му спомагат да се качи при тях в лодката.



Косатките, изгубили плячката си, бързо се отдалечават. Пингвинът остава още известно време в лодката, след което скача във водата на безвредно място и отплува по "свои каузи ".

"Беше щуро персонално да следим случката. Беше като да гледаме "Нешънъл джиографик " на място. Предполагам, че за пингвинът е огромно облекчение, че съумя да се изплъзне от косатките ", споделя Мат.

シャチの群れから観光客のボートに飛び乗って九死に一生を得たジェンツーペンギン。さすがの運動神経。
PENGUIN ESCAPES KILLER WHALES (By Jumping Onto Boat!) | Antarctica より
— yamazo (@yamazo_3)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР