City break, или в буквален превод градска почивка, са няколко

...
City break, или в буквален превод градска почивка, са няколко
Коментари Харесай

Все повече българи пътуват по моделa „city break“

City break, или в дословен превод градска отмора, са няколко дни – 2 или 3, нормално уикендите – през които хората вземат решение да пътуват до някоя европейска столица. Оказва се, че този модел на къси пътувания става все по-популярен измежду българите, съгласно изследване на туристическата компания eSky.

Тази година българите възнамеряват да отидат най-малко два пъти на къса градска отмора и единствено веднъж на по-дълга почивка.

През януари тази година регистрирахме голям интерес към пролетните пътувания, което докара до доста нарастване на резервациите с дати на политане март – май. Нещо повече, следим повишаване на интереса към city break пътуванията както на равнище самолетни резервации, по този начин и при city break пакетите с включени полет и настаняване ”, разяснява Маргарита Касабова, представител на eSky.

За поредна година най-предпочитаната дестинация измежду клиентите на компанията е Италия. Като най-предпочитани са столицата Рим и Милано. Интересното е ч през тази година стартират да набират известност и други италиански градове, които по принцип не са били желани от българите. Това са Бали, Неапол, Болоня и Сицилия.

Следващата известна дестинация за city break е Испания. Тази година тя е желана и за по-дълга отмора преди дейния летен сезон, прецизират от туристическата компания. Сред най-популярните испански градове са Барселона и Мадрид, както и Малага и Майорка.

Франция и тази година остава в топ 5 на най-любимите градове за отмора на българите. Като най-предпочитана за посещаване е столицата Париж. Южното крайбрежие на страната набира известност, и по-специално Ница, която за първи път се появява в класацията. Следващите желани дестинации са Гърция и Португалия (Лисабон).



Миналата година сподели, че по този начин наречените last minute предложения (бел. ред. – резервации в последния момент) остават в историята и планирането както на къси, по този начин и на по-дълги почивки стартира много по-рано, изключително в случай че желаеме да щадим фамилния бюджет ”, прибавя Маргарита Касабова.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР