Citi Open, четвъртфиналГригор Димитров – Себастиан Корда 6-4 1-6 2-6Григор

...
Citi Open, четвъртфиналГригор Димитров – Себастиан Корда 6-4 1-6 2-6Григор
Коментари Харесай

Григор Димитров допусна тежък обрат след подновяването срещу Корда


Citi Open, четвъртфинал
Григор Димитров – Себастиан Корда 6-4 1-6 2-6


Григор Димитров не съумя да откри ритъма си след подновяването на мача против Себастиан Корда на четвъртфиналите във Вашингтон и отпадна след 6-4 1-6 2-6.

Първата ни ракета играеше на доста високо равнище в четвъртък вечер и поведе с 6-4 0-0 (40-40), като преди отлагането на остатъка от дуела стигна и до брейкбол в откриващото подаване на противника си във втората част.

Дъжд постави завършек на тенис деня във Вашингтон и трябваше двамата да излязат на корта в петък, като след подновяването Григор по този начин и не сподели същото лице. Най-голямата разлика в играта му безспорно бе представянето на начален удар.

Преди спирането той вкарваше над 60% от първите си сервиси и постоянно печелеше с лекост подаванията си, а по-късно позволи обилие от двойни неточности, а процентът на вкаран първи начален удар падна под 50%.

Корда съумя бързо да затвори гейма, който другояче преди спирането бе тежък за него. Първоначално Григор отговори с съвършено сервиране, само че при 1-2 му се наложи да играе на втори начален удар неколкократно и бе изправен пред две поредни точки за пробив. Първата бе отразена със смач, само че при втората непредизвикана неточност докара до 1-3.

Българинът сподели, че не е подготвен да съобщи сета толкоз рано и си създаде късмет за рибрейк. Корда обаче го отрази с ас и с два нови положителни сервиса усили задатъка си.

Последва най-лошият сервис гейм на първата ни ракета от началото на срещата. Двойна неточност след 30-15 обърна развоя и докара до брейкбол за американеца. Бившият №3 се измъкна и даже поведе, само че нова двойна го спря от затваряне на подаването. Непредизвикана от бекхенд даде нов късмет на Корда, който този път бе осъществен – 1-5.

Трудностите за най-хубавия ни тенисист се придвижиха и в идващия сет, като още веднъж същият съставен елемент бе най-проблемен за него. В резултат на това започнаха да се утежняват и останалите аспекти от играта му. Корда показваше от ден на ден убеденост.

Въпреки това българинът продължи да се бори, избави четири брейкбола и мина през осем дюса в маратонски сервис гейм при 1-1, преди при петата си опция Корда да пробие след форхенд на Димитров в навън.

Представителят на домакините се защитаваше добре, като не подхващаше опасности и чакаше грешките на съперника си.

Трудният интервал за някогашния №3 продължи. При 1-3 и 15-30 Корда записа уинър от ретур, с който си обезпечи нови два шанса за пробив. Успя да обезврежда тир брейкбола, само че при четвъртия още веднъж бе пречупен.

Григор съумя да понижи до 2-5 и даже стигна до брейкбол в идващото подаване на противника си, само че не съумя да заличи разликата и отстъпи с 6-4 1-6 2-6.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР