Cisco привлича нова фирма за сливания и придобивания Tidal за сделка за придобиване на Splunk за $28 млрд.

...
Нова консултантска фирма за сливания и придобивания, стартирана миналата година
Коментари Харесай

Нова консултантска фирма за сливания и придобивания, стартирана миналата година от бивши търговци на Centerview Partners, постигна голяма победа, като консултира Cisco Systems при придобиването на фирмата за киберсигурност Splunk за 28 милиарда долара.

Базирана в Пало Алто, Калифорния, Tidal Partners е основана от технологичните банкери Дейвид Хендлър и Дейвид Никуай. Тяхната фирма, в която работят само две дузини души, според нейния уебсайт, е била единственият финансов съветник на Cisco, докато по-големите партньори в инвестиционното банкиране Qatalyst Partners и Morgan Stanley са съветвали Splunk.

Докато беше в Centerview, Хендлър работи в тясно сътрудничество със Cisco в продължение на няколко години и съветваше множество сделки, включително придобиването на NDS Group от Cisco за 5 милиарда долара през 2012 г. и покупката на AppDynamics от Cisco за 3,7 милиарда долара през 2017 г.

„Познаваме Дейвид (Хандлър) и неговия партньор Дейвид (Нийкуай) от много дълго време. Те свършиха страхотна работа за нас и така поддържаме тази връзка от дълго време“, каза изпълнителният директор на Cisco Чък Робинс в интервю в четвъртък.

Победата на Tidal идва, тъй като повече технологични банкери решават да стартират свои собствени фирми на фона на цялостно забавяне на сделките в сектора. Трима бивши банкери от Qatalyst Partners стартираха нов технологично фокусиран бутик за инвестиционно банкиране, наречен AXOM Partners, по-рано тази седмица, съобщи Reuters.

Handler и Neequaye помогнаха за стартирането на технологичната консултантска група на Centerview през 2008 г. Групата продължи да съветва други големи технологични компании, включително Cisco, Qualcomm Inc и Twilio.

От стартирането си миналата година Tidal Partners консултира транзакции, включително придобиването на G2K Group от ServiceNow Inc и предлагането на конвертируеми банкноти на стойност 550 милиона долара от Bloom Energy.

Хендлър, който преди това е работил в UBS Group, съди Centerview след напускането си заради спор за заплащане.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР