Чувствително затопляне предстои в близките часове и максималните температури днес

...
Чувствително затопляне предстои в близките часове и максималните температури днес
Коментари Харесай

Максимални температури от 10 до 15 градуса следобед

Чувствително стопляне следва в околните часове и оптималните температури през днешния ден ще са с няколко градуса по-високи от през вчерашния ден - в множеството региони сред 10 и 15 градуса, в София след 6° през вчерашния ден, през днешния ден ще е към 11°. На фона на стоплянето ще бъде и най-вече слънчево, в композиция със слаб югозападен вятър.

През нощта ще бъде ясно и в утринните часове в обособени региони от Горнотракийската равнина и по Дунав, видимостта ще е понижена. Минималните температури ще бъдат сред минус 3° и 2°.

Максималните ще се покачат още и ще бъдат от 14 до 19 градуса. И на следващия ден ще доминира слънчево време. Вятърът ще остане слаб от югозапад, в Дунавската низина - до сдържан от северозапад.

Слънчево ще бъде и на морския бряг . Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 10 до 14 градуса, а вълнението на морето ще бъде едва.

Чудесно време за туризъм в планините . Ще бъде слънчево, а вятърът ще е сдържан с посока от запад-северозапад. Висока остава обаче заплахата от лавини. Температурите ще се покачват още по-осезаемо и в курортите ще са от 6° на Алеко, до 11 в Боровец и Пампорово.

Затоплянето и слънчево време и на Балканите . Слънчево ще бъде и в Западна Европа, като се изключи южните и източните региони на Франция. Облачно ще е на Пиренейския полуостров, както и в Централна и Източна Европа , където тук-там ще има превалявания от дъжд и сняг.

У нас, в събота облачността бързо ще се усили и вечерта и през нощта против неделя на обособени места, основно в Западна България, ще превали дъжд, в планините - сняг.

В неделя слаби превалявания от дъжд и сняг ще има единствено на изолирани места в западните региони. Максималните температури ще се намалят, само че краткотрайно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР