Чувствате ли се постоянно уморени изтощени, без да знаете защо?

...
Чувствате ли се постоянно уморени изтощени, без да знаете защо?
Коментари Харесай

10 навика, които изпиват енергията ни и как да се откажем от тях според Далай Лама

Чувствате ли се непрекъснато изтощени изтощени, без да знаете за какво? Поддържаме голям брой привички, които изчерпват силата ни и не знаем по какъв начин да ги избегнем. Но решението е доста елементарно – желае се единствено воля. 

Ето 10 неща, които крадат от силата ви, и решенията за всяко от тях съгласно Далай Лама. 

1. Спазвайте обещанията си

Не давайте обещания, които не можете да спазвате. В устрема си да бъдете доброжелателни, ще развалите положителното си име. Ако обещаете нещо, дръжте на него. 

2. Стойте надалеч от токсични хора

Много пъти, когато човек желае да помогне на някого, получава единствено купища недоволства и негативна сила. Обградете се с позитивно настроени хора и избягвайте тези, които ви изтощават. 

3. Плащайте сметките си в точния момент

Да не дължите нищо на никого би трябвало да бъде мото в живота ви. Винаги връщайте задълженията си в точния момент. Дръжте се с другите по този начин, както очаквате да се държат с вас. 

4. Научете се да простите

Ако изберем да живеем с обидата, избираме да страдаме. Вместо да се тровите с ненавист, изберете да простите и да продължите, без значение дали някой заслужава прошката ви. Направете го, с цел да дадете мир на себе си. Ще усетите какво задължение ще падне от гърдите ви. 

5. Фокусирайте се върху това да вършиме нещата, които обичате

Понякога би трябвало да вършим неща, които не обичаме, само че, когато е допустимо делегирайте дилемите, които не обичате и се концентрирайте върху това, по което сте запалени. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР