Чувствата и любовта са сложно нещо. Когато двама души се

...
Чувствата и любовта са сложно нещо. Когато двама души се
Коментари Харесай

Навиците, които могат да съсипят дори и най-прекрасния брак

Чувствата и любовта са комплицирано нещо. Когато двама души се обичат, тяхното предпочитание е да заживеят дружно и да си имат деца. Сватбата е естественото продължение на тяхната обич. Но не всеки брак съумява да се запази във времето.

Причините за това са доста и са прекомерно сложни, като за жалост огромен % от браковете приключват с бракоразвод. Тази стъпка е шокираща за роднините и децата, само че от време на време е неизбежна. Защото е по-добре родителите да се разделят, в сравнение с всеки ден да се карат пред всички.
Сега ще ви разкрием кои са навиците, които могат да съсипят даже и най-прекрасният брак.

1. Не удовлетворяваме желанията на половинката

Ако единият от двойката спре да се старае и е в очакване другият да му споделя какво да прави, това води до отдалечаване и изстудяване на възприятията сред тях. По този метод любовта стартира да се изпарява и рано или късно може да се стигне до изневери и разлъка.

2. Мълчаливо възмущение

Когато таим нещо премълчано, това се натрупва с времето и в следствие може да ескалира. Не е добре непрекъснато да крием какво усещаме по отношение на другия. Когато нещо ни тежи и добре да си поговорим и да го изясним, до момента в който не е станало прекомерно късно. Не би трябвало да имаме секрети от половинката си, тъй като рано или късно всичко ще се стовари на главата ни и ще пострада бракът ни.

3. Да не ограничаваме интимността

Ако спрем да спим дружно, това ще докара до отчуждение. Важно е да се запазят интимните ни връзки, а не да живеем като съквартиранти. Целувките и хубавите думи са ключът към щастливия фамилен живот.

 брак

4. Да спрем да се пренебрегваме

Бракът не е единствено обич и усеща. Препоръчително е да изпълняваме обещанията си по отношение на обичания, тъй като по този метод ще покажем уважението си към него. 

5. Да престанем с рецензията

Постоянното мрънкане за всичко и критикуването не са целесъобразни. Не е нужно непрекъснато да се вглеждаме в минусите на половинката. Трябва да свикнем да живеем с тях.

 брак

6. Да спрем да пренасочваме вниманието си

Грешка е да отделяме цялото си внимание на децата, би трябвало да намираме време да се обичаме и да го демонстрираме по-често.

7. Да сме на една позиция

Важно за връзката ни е да имаме консенсус по всички въпроси. Ако непрекъснато се разминаваме, това може да нанесе непоправими повреди върху брака ни.

 брак

8. Да не се ръководим от напрежението

Истеричното държание не е целесъобразно за никого. Добре е да оставим проблемите си на работното място и да не ги пренасяме в леглото.

9. Да престанем да си постановяваме мнението

Споровете не водят до нищо положително. Добре е едната страна да отстъпи и да се вслуша в другата. Трябва да водим логичен диалог между тях.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР