Чувстваме се схванати и без настроение? Малко физическа активност ще

...
Чувстваме се схванати и без настроение? Малко физическа активност ще
Коментари Харесай

Танцуването, физическата форма, намаляването на стреса и подобряването на социалните ни умения

Чувстваме се схванати и без въодушевление? Малко физическа интензивност ще оправи и двете неща. Нервни и уплашени сме? Време е за медитация. Потиснати сме и имаме потребност от поддръжка? Обаждаме се на другар. Има обаче една интензивност, която комбинира всички горни позитивни резултати.

Танцуването има способността да оправи настроението ни, да усъвършенства продуктивността ни и да се погрижи за физическата ни форма. Това твърди Питър Ловат, който от няколко десетилетия се занимава с танцова логика на психиката в Университета Хертфордшир във Англия.

Ловат споделя, че танцът е вродена човешка интензивност, която хората са практикували още преди да стартират да контактуват посредством език. Това ясно можем да забележим у дребни деца, които едвам проходили се клатят в такт с приятна музика.

Според дългогодишните му изследвания, танцуването усъвършенства когнитивните ни умения, има мигновен позитивен резултати върху настроението ни, развива обществените ни умения и прави връзката с хората по-лесна, и работи за физическата ни форма. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР