,,Чувствам се неловко в тази ситуация. Министър-председателят се изказа абсолютно

...
,,Чувствам се неловко в тази ситуация. Министър-председателят се изказа абсолютно
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: ДАНС не е преторианска гвардия

,,Чувствам се неудобно в тази обстановка. Министър-председателят се изрече безусловно неопитен, той няма визия от нормативната база на ДАНС. Имаме едно деяние от зам.-министъра на електронното ръководство, когато той работи нерегламентирано. ДАНС от своя страна би трябвало да наблюдават за сходни дейности и да уведомят способния орган, в тази ситуация ЦИК. В тази информация няма данни, че е застрашена националната сигурност или е нарушен закона``, съобщи някогашният ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев.

Той акцентира, че е осъществена процедура без законово съображение и разумно пояснение, за която ДАНС има задължението да уведоми.

Йовчев добави, че ДАНС работи под управлението на министър-председателя, само че това не значи, че той може да слага всевъзможни задания на организацията.

,,ДАНС не са способният орган, който да му изготви разбор на заканите. Това, което следим сега не е нормално``, регистрира той.

„ Очакванията на премиера са, че ДАНС ще е лоялна на него, а не на закона, опонират на закона. Това не е преторианска армия. Ако тази информация беше укрита, това би било корист с власт. Ако си е мислел министър председателят, че справката е трябвало да му се изпрати, и той да реши дали да я показа, то това би било нарушаване на закона. Не може да излиза прочувствено и да желае премахване на зам.-шефа на ДАНС поради липса на доверие”, посочи Цветлин Йовчев.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР