Чувам, че има фармацевти, които заплашват, че аптеките в България

...
Чувам, че има фармацевти, които заплашват, че аптеките в България
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Нашите аптеки работят и няма да оставят нито един българин без лекарства

„ Чувам, че има фармацевти, които заплашват, че аптеките в България ще затворят. Не сме упълномощавали никого да приказва от наше име ! Няма да го позволим нито в бизнеса, нито в политиката! Аптеки Марешки ще бъдат до българите и няма да ги оставят без медикаменти ”, съобщи Веселин Марешки. Той благодари на всички 350 екипа от веригата, както и на всички фармацевти, които са на работните си места.
От веригата оповестяват също, че през днешния ден от сутринта в аптеките се е появил проблем с недоволството на жителите, поради рецептите.
Причината е следният обаян кръг : заради възбраната за продажба на медикаменти без рецепта и почналите инспекции, фармацевтите не могат да обслужват всички клиенти. В същото време, инструкциите към хората са да звънят на персоналните лекари по телефона, а не да вървят при тях в кабинета. Джипитата сега всеобщо изписват на хората медикаменти по телефона. Постоянна панорама в аптеките са клиенти, които беседват с персоналния си доктор, с цел да уточнят какво тъкмо би трябвало да купят .
Това комплициране на инструкциите в тази тежка обстановка води до ново напрежение и измежду фармацевтите, и измежду хората. Обявените доброволчески действия по доставка на медикаменти на пациенти в домовете им от страна на общини също слага доста въпросителни- те поръчват по телефона, също без предписания. Как да реагират аптеките на това?!
От Аптеки Марешки упорстват страната да уточни решенията и ограниченията в тази посока като вземе поради всички последствия. Компанията поддържа строгите ограниченията против спекулата с цените на медикаментите и против безразборното пазаруване на лекарства, плод на суматоха или дезинформация.
„ Държа да подчертая, че в тежката обстановка, в която на нашата верига се разчита да е в поддръжка на нацията, ние ще намерим метод да не оставим нито един клиент без медикаменти! Извънредните условия изискват ексцентрични решения! ”, разяснява Веселин Марешки.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 17 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР