Чували ли сте максимата, че е по-добре човек да е

...
Чували ли сте максимата, че е по-добре човек да е
Коментари Харесай

От тези 4 типа хора имаме нужда, за да просперираме в живота

Чували ли сте максимата, че е по-добре човек да е без компания, в сравнение с в несъответствуваща?

Независимо дали имаме вяра в нея, кого позволяваме до най-тесния си кръг, е от огромно значение за това по какъв начин протича животът ни. Всеки човек в този кръг е значим за растежа ни като и за духовното ни. Време е да спрем да се разпиляваме и да открием хората, които могат да ни движат напред.

Техните функции в тясното ни обграждане могат да се обобщят до четири съществени.

Ментор . Менторът е човек, който сполучливо е извървял пътя, на който сме стъпили. Този човек ни направлява, води с образец и е като фар в нощта – осветява брега, крайната цел.

Катализатор . Катализаторът е човек, който върви по нашия път паралелно с нас. Той знае през какво прекосяваме, само че в това време опитът му е задоволително друг, с цел да може да ни даде пресен взор и спомагателна мотивация. Освен това с него можем да си оказваме помощ и поддържаме взаимно по пътя напред.

Мажоретка. Ролята на мажоретката е значима, тъй като всеки има потребност от безусловна поддръжка – човек, който има вяра в нас все пак. Обикновено това е родител или сътрудник, които са до нас поради непоклатими усеща и са очевидци на всичките ни възходи и падения.

Дясна ръка . Тази роля касае най-много професионалната среда – дясната ни ръка е индивидът, който дружно с нас извършва и се разпознава с нашата визия за развиване. Този човек е предан, оказва помощ ни да бъдем по-ефективни и е „ един на милион ”.

По материал от https://journal.thriveglobal.com
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР