Чували ли сте, че има изкуство, което се занимава специално

...
Чували ли сте, че има изкуство, което се занимава специално
Коментари Харесай

Защо писането на ръка е полезно?

Чували ли сте, че има изкуство, което се занимава особено с краснописа и се назовава краснопис. През последните години модерните технологии трансформираха метода ни на живот. Независимо, че компютрите и смарт телефоните са неразделна част от нашето всекидневие, писането на ръка продължава да е значимо в образованието, заетостта и нашето всекидневие.

Изкуството на красивото писане или другояче казано – калиграфията, в действителност води началото си доста по-отдавна, в сравнение с ние допускаме. Съвсем разумно то е директно обвързвано с развиването на писмеността. Затова и по другите краища на света, то се образува по друго време, развива се със лични темпове и има собствен неповторим образ. Най-известни са школите на китайската, японската и арабската краснопис, само че и латинската, и гръцката, и еврейската са не по-малко изящни и въздействащи.

 Защо писането на ръка е потребно? www.jennifercalligrapher.com

Ето някои от изгодите на писането на ръка съгласно Creatoria и по какъв начин те въздействат позитивно върху нашия живот:

Мислим по-ясно

Писането разрешава да преосмислим мислите си, преди да ги запишем. Можем да ги оставим да се подредят в положително изречение, преди да допрян листа. Мислите ни се реят по-лесно и умерено, като не се разсейваме толкоз от другите приложения. Пишейки на клавиатура, от време на време не можем да се отпуснем същински, като че ли се състезаваме с времето и пространството.

Имаме по-голяма независимост и благоприятни условия да бъдем изобретателни

Писането на ръка ни разрешават да мислим по-свободно. Можем да запишем нещата с наш неповторим и личен шрифт, да ги подчертаем, закръглим, оцветим в друг цвят, както ни е най-удобно на нас самите и в каквото въодушевление се намираме сега. Това бихме създали по-трудно, когато използваме стратегии и текстови редактори, тъй като се съобразяваме с техните способи за структуриране на текста.

Запомняме повече и развиваме мозъка си

Когато пишем мозъкът работи по друг метод, за разлика оттогава, когато пишем на клавиатура или когато допираме екран. Изследванията демонстрират, че писането подобрява мозъчната функционалност и може да промени неговото развиване. Писането на ръка усилва способността ни да съхранявате информация, да разбираме нови хрумвания и да бъдем по-продуктивни.

Фокусираме се върху значимите неща

Писането с химикал ни оказва помощ изцяло да се ангажираме с нашите мисли в настоящия миг. В забързаното всекидневие от време на време е елементарно да забравим какво желаеме от живота. Когато нашите цели и стремежи са написани на ръка, тогава е по-вероятно да ги реализираме и да намерим време за тях. От друга страна, откакто нещо е написано, мозъкът към този момент не би трябвало да го помни и може да се концентрира върху други по-важни неща.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР