Чувал съм много митове и легенди за това. В интерес

...
Чувал съм много митове и легенди за това. В интерес
Коментари Харесай

Бивш шеф на ДФЗ: Драмата е, че се прави проект, за да се усвоят пари, а не, за да се стартира рентабилен бизнес

" Чувал съм доста легенди и митове за това. В интерес на истината не мога да кажа, че хората, които са управлявали фонда и тези, които са работили във фонда преди този момент са Света вода ненапита. Във всяка една такава конструкция има някой, който желае да пипа в кацата, а има други, които са грамотни и работят като специалисти. Има хора, които работят и правят това, за което са там, само че има и други, които са на другия бряг ", това съобщи някогашният шеф на ДФЗ Николай Каварджиклиев пред " ЕвроДикоФ " на телевизия " Евроком ".

По думите му има хора, чиновници на ДФЗ, против които са се водили каузи и такива, против които и в този момент има правосъдни процеси.

За страдание, в последните служебни държавни управления са направени доста пропуски и те са отразени в отчета на сертифициращия орган. Това са инспекторите, които ревизират фонда. Загърбени са доста от стандартите и разпоредбите, които би трябвало да се съблюдават, а доста други, са нарушени, продължи той.

Далаверата е в обикновени кокошкарски неща, липса на надзор. Това разрешава надписване на цени, подправени фактури и така нататък Усвояват се едни средства, без да се свърши работа, съобщи Каварджиклиев във връзка с инспекциите на ОЛАФ във Фонда.

И в двете следствия на ОЛАФ може да видите едни и същи имена под една или друга асоциация, само че те апелират акта, който ОЛАФ издава, тъй наречените " финален отчет " пред нашия съд. До момента няма случай, при който нашият съд е отменил отчет на ОЛАФ.

Липса на надзор, доверчивост и лакомия, акцентира още един път Каварджиклиев за главните проблеми на Фонда и добави, че най-негативно усещане са му създали хаосът и неналичието на организация.

Това, което се пробвах да направя, е да въведа ред, само че когато има безпорядък - доста мъчно се потвърждава виновност, продължи той.

Каварджиклиев акцентира, че доста от хората, които е освободил от ДФЗ са били върнати на работа на идващия ден, откакто е напуснал поста си.

Проблемът на нашата страна е, че се прави план, с цел да се усвоят пари, а не се прави план, с цел да се започва доходоносен бизнес. Оттам идва цялата драма. Така се основават кухи компании, сподели още Каварджиклиев пред " ЕвроДикоФ ".
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР