Чувал съм, че по време на война много се лъже.

...
Чувал съм, че по време на война много се лъже.
Коментари Харесай

Кой е виновен за войната в Украйна? С тази война Русия се бори за оцеляването си

Чувал съм, че по време на война доста се лъже. Допускам, че и съветските войски в този случай може да икономисват част от истината. Убеден съм, обаче, че украинската страна лъже доста повече, тъй като са заинтригувани съветските военни да напредват по-бавно и по-трудно, да понасят повече лични жертви и да се предизвикват повече цивилни жертви, за които да бъдат упреквани руснаците.

От 2015 до 2020 година съветското управление неведнъж оферираше да се задействат договарянията в границите на Минския формат. В президентската акция Зеленски даде обещание да извършва Минските съглашения и това оказа помощ за избирането му. Украинското управление отхвърляше и даже през 2021 година съобщи обществено, че към този момент не признава този формат, като продължаваше обстрелването на Донбаските градове и села. Германия, Франция и Полша и сякаш самостоятелните наблюдаващи в Донбас, най-вече от западните страни, виждаха всичко това, само че не реагираха съответно.

През последните години и изключително през последните месеци се води гневна антируска медийна акция. Главни принадлежности в тази акция са лъжата и премълчаването. У нас непрекъснато упрекват Русия, че в медиите не допускали други отзиви за настоящето състояние, с изключение на формалното. За страна, която взе участие директно във война с войски и въоръжения сходни ограничавания са оправдани. Всички директно воюващи страни постановат такива ограничавания. Така се е правело всеки път и от всички директно воюващи страни по света. Така е правела и България в предишното, когато е воювала.

И още по-опасно. Руските военни управляващи разкриха 30 финансирани от американците лаборатории в Украйна за проучвания по производството на от дълго време строго неразрешени с интернационалните съглашения биологични оръжия, особено настроени против славянската етническа група от популацията – руснаци и украинци. Експериментирани са върху няколко хиляди украински бойци. Значителен брой от хората върху които са експеримнтирани са умряли. Заместник държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюлънд призна за това на чуване в Американския конгрес . Намеси се и Световната Здравна Организация. Но западните и послушните им български медии се постараха да се обърне минимално внимание на това закононарушение против човечеството. Само тъй като е американско. Ако беше осъществено от руснаците светът щеше да бъде проглушен.

Още публикации от Проф. Иван Ангелов24.01.2024Проф. Иван Ангелов295516Неграмотната антируска агентура се засилва още веднъж
Свидетели сме на активизирането на българската антируска агентура. И то не на най-умните, а на най-неграмотните. Това предопределя техния неминуем неуспех. Някои от тях не са научили нищо по българска история за последните 150-200 години.

27.12.2023Проф. Иван Ангелов320512Завинаги в Европа, само че в никакъв случай против Русия!
Напоследък постоянно се припомнят мъдрите думи на видни европейски държавници по връзките с Русия. Още през 19-ти век немският канцлер Бисмарк, учейки се от историята е завещавал в никакъв случай да не се води война против Русия. Говори се, че нашият цар Фердинанд на времето също е упорствал...

22.10.2023Проф. Иван Ангелов49433Къде са корените на омразата сред евреи и араби?
От десетина дни вниманието на международната общност, а и на по-широките кръгове е ориентирано към Близкия изток и по-специално към избухналия нов спор сред Израел и Палестинския Хамас. Центърът на внманието на международната общественост се реалокира от Украйна към Израел и Палестина.

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19472Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед29175Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед76197Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед62286Валентин Вацев: Руската победа при Авдеевка - мотив за републиканците да откажат поддръжка на УкрайнаАлтернативен Поглед40565Вежди Рашидов: В новото време на демокрацията какъв брой паметника направихме, че да бутаме!? Нито един!Алтернативен Поглед376026Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234057Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115403Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед99397Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93407Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четени </div
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР