Чумата по свинете се разраства бързо, чакат се още огнищата,

...
Чумата по свинете се разраства бързо, чакат се още огнищата,
Коментари Харесай

Чумата по свинете се разраства, трети промишлен комплекс е засегнат

Чумата по свинете се разраства бързо, чакат се още огнищата, трети индустриален свинекомплекс в село Голямо Враново е обиден.

Кризата е " невероятна ", само че са подхванати всички ограничения за ограничение на болестта. Битката с заболяването е умъртвяване на животните по човечен метод и загробване. Всички регистрирани стопани ще бъдат обезщетени, а за тези с нерегистрираните свине в задния двор ще се чака решение на Европейската комисия. Това стана ясно от чуването на министъра на земеделието Десислава Танева пред Народното събрание.

Изслушването ѝ беше по искане на Българска социалистическа партия. Левицата настоя в Народното събрание да бъде и вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев, който е ръководител на Националния епизоотичен щаб, само че той се оказа в Смолян.

Заради чумата по свинете Българска социалистическа партия изиска оставките на вицепремиера Томислав Дончев, на земеделския министър Десислава Танева, на изпълнителния шеф на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) Дамян Илиев. Към момента обаче никой няма желание да ги подава.

" Управляващите са на път да основат систематична рецесия, икономическа и екологична злополука с африканската чума по свинете. Дончев, като началник на Националния епизоотичен съвет, не направи нищо и би трябвало да си подаде оставката. Директорът на БАБХ би трябвало да бъде освободен от премиера Борисов незабавно. Тъй като министърът на земеделието приказва лъжи и бе опровергана от Европейска комисия, оставката ѝ към този момент трябваше да бъде подадена ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР