Чуждото мнение разболява повече човешката душа от всяка друга болест.

...
Чуждото мнение разболява повече човешката душа от всяка друга болест.
Коментари Харесай

Смисълът на живота е да бъдеш щастлив. Не живей за мнението на другите, това е лудост

Чуждото мнение разболява повече човешката душа от всяка друга болест. Желанието всички да те харесват е полуда. Абсурд е да искаш целият свят да те харесва, а в това време ти самият да не го правиш. За да те харесват другите, първо би трябвало да харесаш себе си. Да се научиш да се обичаш и да се приемеш подобен, какъвто си. Всеки  един твой минус е преимущество, само че единствено в случай че знаеш по какъв начин да го използваш вярно ще осъзнаеш това.

Ти не харесваш всички, само че за какво искаш да бъдеш харесван от всички? На света няма нито един човек, за който да се пишат и приказват единствено хубави думи. Как ще живеят критиците другояче?

Да позволиш на непознатите хора да въздействат за твоята самокритика и самочувствие е най-голямата нелепост, която може да направиш. Светът е цялостен с най-различни персони, които имат и преимущества, само че също по този начин и дефекти. Съвършенството е заблуда, която е основана, с цел да наранява хората. Хората са цялостни с неналичия и цялостно благополучие не съществува.

Няма значение по какъв начин изглеждаш. Единственото значимо е, всякога, когато се погледнеш в огледалото да се гордееш с това, което виждаш. Защото външната хубост не коства нищо пред вътрешната. Красивата душа е това, към което би трябвало да се стремим. Защото лицето остарява, само че душата – в никакъв случай.

Ето някои препоръки по какъв начин да постигнеш благополучие

Не се обвинявай

Станалото – станало. Точка. Не може да върнеш времето обратно, с цел да го избегнеш. Така е било писано. Стояло е в пространството и е чакало своя ред. Истината за проблемите е, че няма проблем, който не може да бъде позволен. Но страхът и терзанието, които изпитване ни пречат да го осъзнаем. Вместо да пилееш време си в обвинение за случилото се и да търсиш отговорни, просто се стегни и се изправи против този проблем. Достатъчно интелигентен и мощен си, с цел да се оправиш с него. И помни, че всичко е краткотрайно и нищо не е постоянно. Дори и ние самите.

Не завиждай

Винаги ще има някой по-добър, по-умен или по-красив от теб. Някой, който ще живее в по-хубава и огромна къща, а кариерата му ще бъде доста по-успешна от твоята. И какво от това? Кому е нужно това състезание. То предизвиква единствено и само болежка и унищожава нашата душeвност. Ти си неповторим на тази земя. Един единствен. И никой не е като теб. Помни това и имай малко повече религия в себе си и в живота. Научи се да се възхищаваш на другите, а не да им завиждаш. Представа си нямаш какъв брой по-добре ще се почувстваш тогава. Завистта е болест и може да бъде излекувана единствено и само с доста обич.

Прави това, което ти доставя наслаждение

Забрави за етикетите. Забрави за вярното. Изхвърли предразсъдъците. Прави това, което ти доставя наслаждение. Ако си в семейство на бизнесмени, само че мечтаеш да бъдеш артист – давай, дребосъче. Бори се за фантазиите си и следвай сърцето си. То най-добре знае какво ще те направи благополучен. В този е значимо да бъдем щастливи и задоволени от това, което вършим. Намери си работа, която обичаш и няма да ти се наложи цялостен живот да работиш. Мислиш, че е мъчно? А опита ли въобще?

Животът е единствено един. И имаме право единствено един път на него. Нима ще го пропилееш, търсейки утвърждението на света за теб? На него така и така не му пука за твоето битие. Да, може и да звучи жестоко, само че това е истината. И в случай че твоето благополучие зависи от мнението на другите за теб, ще допуснеш голяма неточност, която ще осъзнаеш един ден, само че тогава ще е прекомерно късно, с цел да я поправиш. Защото нито младостта се връща, нито животът. И имаме право единствено по един път на тях.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР