Чуждите инвеститори се състезават да купуват жилища в Нова Зеландия

...
Чуждите инвеститори се състезават да купуват жилища в Нова Зеландия
Коментари Харесай

Чужденците бързат да купуват жилища в тази страна, докато все още могат

Чуждите вложители се състезават да купуват жилища в Нова Зеландия преди да влязат в действие разпоредбите, които лимитират продажбите на парцели на чужденци.

Около 10% от продажбите на жилищни парцели в курортния град Куинстаун през първото тримесечие са направени от хора без новозеландско поданство или виза за непрекъснато престояване, демонстрира формалната статистика. Това е съвсем двойно повече в сравнение с през предходните 3 месеца.

 Нова Зеландия забрани на чужденци да купуват жилища
Тази страна забрани на чужденци да купуват жилища

В опит да охлади пазара

В Окланд покупките от чужденци се покачват за второ следващо тримесечие, достигайки до 19% в някои покрайнини на най-големия град в страната, написа Bloomberg.

Новото държавно управление пристигна на власт в края на предходната година, обещавайки да се заеме с рецесията с поскъпващите жилища, вземайки редица ограничения, в това число възбрана за задгранични спекуланти да купуват жилищни парцели. Предложенията сега се разискват в Народното събрание и към момента не са се трансформирали в закон.

 Чужденците купуват от ден на ден жилища в Нова Зеландия
Чужденците купуват от ден на ден жилища в Нова Зеландия

" Обсъждането на промени в Закона за задграничните вложения може да е фактор за скорошното нарастване на каузи на прехвърлянията към хора, които не са поданици и жители на Нова Зеландия ", изясни Мелиса МакКензи, началник на имотната статистика в националната статистическа работа на островната страна.

Търсенето на парцели и дефицитът в предлагането покачиха цените през последните 6 години, макар че разпоредбите на централната банка за кредитиране забавиха инфлацията в цените на жилищата от нейния двуцифрен ритъм. Цените в Нова Зеландия се усилват с 6.9% през май по отношение на година по-рано, съгласно данни от Quotable Value.

 Нова Зеландия ще се лиши от непознатите служащи, когато най-вече се нуждае от тях
Развита страна ще се лиши от непознатите служащи, когато най-вече се нуждае от тях

Властите лимитират броя на имигрантите, а локалните не могат да правят работата им

Все отново, междинните цени в Куинстаун са нарастнали с 9.6% до 1.15 млн. новозеландски $ (810 000 щатски долара), което го трансформира в най-скъпото място за покупка на жилище отвън няколко покрайнини в Окланд.

На национално ниво малко над 3% от домашните прехвърляния през първото тримесечие са свързани с чужденци. Освен покупките, прехвърлянията включват домове на умряли членове на фамилията, брачни съглашения и други административни промени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР