Чужди студенти, идващи от Европа, са изключени от забраната за

...
Чужди студенти, идващи от Европа, са изключени от забраната за
Коментари Харесай

САЩ отмениха забраната за влизане на европейски студенти в страната

Чужди студенти, идващи от Европа, са изключени от възбраната за пътешестване, която Съединени американски щати постановиха поради коронавирусната пандемия, написа в. " Уолстрийт джърнъл ", представен от Ройтерс.

Изключението също по този начин включва и някои наети на правилото " о пер " и членове на фамилии на притежатели на виза за Съединени американски щати. Изданието се базира на документ, изпратен от Държавния департамент до Конгреса.

Тези стъпки са част от напъните на администрацията на Доналд Тръмп да отвори последователно страната за интернационалните пътувания след месеци на ограничавания поради коронавирусната пандемия. Президентът Тръмп забрани през март на пасажери от множеството европейски страни да идват в Съединени американски щати. Тогава случаите на болест в Европа бяха повече, в сравнение с в Съединени американски щати.

Европейски Съюз стартира да позволява несъществените пътувания от стеснен брой страни, само че не и от Съединени американски щати, където случаите на болест набъбнаха внезапно в последните седмици.

Решението на Съединени американски щати да разреши на европейски студенти да влизат в Съединени американски щати идва броени дни откакто администрацията се съгласи да се откаже от мярка, която щеше да принуди десетки хиляди интернационалните студенти да изоставен страната, в случай че техните занятия са единствено онлайн. Промяната пристигна след искове от по-големите университети и напън от бизнеса и софтуерните компании, съобщи Българска телеграфна агенция.

Студентите от европейските страни, които към този момент имат визи за учене в Съединени американски щати, се изключват от възбраната за влизане в страната, съгласно документа, предаден от Държавния департамент на Конгреса. Съпруги и деца на някои непознати служащи, идващи в Съединени американски щати, биха могли също да се употребяват от изключението, включително и съпругите на квалифицираните служащи с визи Н-1В.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР