Чуждестранните посетители в Китай ще могат да използват разработения от

...
Чуждестранните посетители в Китай ще могат да използват разработения от
Коментари Харесай

Чужденците също ще могат да плащат с дигиталнен юан в Китай

Чуждестранните гости в Китай ще могат да употребяват създадения от държавното управление цифров юан без да им се постанова да си откриват сметка в места банка, разгласи  Китайската национална банка (PBoC), представена от Си Ен Би Си.

През последните няколко години мобилните заплащания набират все по-голяма скорост по света, като в Китай те към този момент имат водеща роля. Месните търговци заобикалят парите в брой, а кредитните картини по този начин и не съумяха да се утвърдят в азиатската страна по същия метод, по който го направиха в Съединени американски щати.

Двете съществени приложения за двете съществени мобилни приложения за разплащания в Китай – Alipay и WeChat Pay обаче изискват връзка до локална банкова сметка, което затруднява потреблението им от задгранични туристи.

До момента няма информация по кое време посетителите от чужбина ще получат достъп до приложения за заплащане с цифров юан, само че от Си Ен Би Си са съумели да потвърдят, че задграничен кореспондент към този момент е получил достъп до цифровата валута посредством локална банкова сметка.

Китайската национална банка работи по създаването на цифрова версия на юана от 2014 година Днес финансовата институция разгласява отчет на китайски и британски за постигнатия прогрес по плана.

 „ Чуждестранните жители, които са на краткотрайно посещаване Китай, ще могат да  отворят e-CNY (дигитален юан) портфейл, с който да покриват ежедневните си заплащания, без да откриват локална банкова сметка “, се споделя в отчета.

Централната банка съобщи, че системата e-CNY „ събира по-малко информация за преводите от обичайното електронно заплащане “ и че PBoC съхранява информация, обвързвана с цифровия юан, настрана от другите си отдели.

Към края на юни, след към една година проби цифровата валута, в страната са открити  над 20,87 милиона персонални портфейла и над 3,51 милиона корпоративни портфейла, употребявани за преводи с цифровата валута.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР