Чуждестранните фенове, заминаващи за световното по футбол в Русия, не

...
Чуждестранните фенове, заминаващи за световното по футбол в Русия, не
Коментари Харесай

С какви препоръки заминават феновете за Мондиала в Русия


Чуждестранните почитатели, заминаващи за международното по футбол в Русия, не трябва да приближават Чеченската република и границата със сепаратистки Донбас в Украйна. По-добре е да не беседват в Русия за гейове и да не провокират съветските патриоти. Това са част от рекомендациите, отправяни в Съединени американски щати, Англия и Украйна към ентусиастите от тези " страни, чиито връзки с Москва се изостриха ".

Това написа съветският вестник " Новая газета ", който обобщава тематиката с гостуващите за Мондиала задгранични почитатели.

Шампионатът с присъединяване на 32 страни стартира в четвъртък. Над половината билети за идните мачове са купени от чужденци, заяви представител на ФИФА.

Чрез уеб страницата на организацията са продадени към този момент над 2 милиона билети. Най-много посетители се чакат от Съединени американски щати, където са купени съвсем 87 000.

Бразилците са купили към 72 хиляди билета за шампионата, колумбийците - 64 хиляди. По 60 хиляди са купени в Германия, Мексико и Аржентина. По данни от медиите в Русия ще дойдат към 100 хиляди почитатели от Китай и единствено 10 хиляди от Англия.

Два месеца преди началото на Световното Белият дом посъветва американците " добре да помислят ", преди да заминат за шампионата в Русия, защото с оглед понижения брой дипломати поради взаимните наказания американските консулства нямат опция пълноценно да подкрепят през това време своите жители.

" Независимо от масираната русофобска акция във водещи американски медии, а може би и с помощта на нея, ползата към страната ни пораства. Американците желаят да видят с очите си по какъв начин в действителност наподобяват нещата в Русия ", цитира вестникът коментар на съветското посолство в Съединени американски щати.

Британският външен министър Борис Джонсън съпостави през март Световното в Русия с олимпиадата от 1936 година в хитлерова Германия. Според него " Путин ще употребява спортното събитие, с цел да се популяризира ", само че не трябва да се санкционират поради това английските почитатели и националите, напомня " Новая газета ".

В указател за английските ентусиасти, публикуван от външното министерство, се предлага туристите да заобикалят визити в Чечения, Ингушетия и Дагестан - кавказки републики на Русия, да не приближават и границите с проруските сепаратистки райони на Украйна, където не престават военни дейности.

По-добре е британците да не се качват в кола с непознати, да не носят със себе си всичките си полезности и да научат няколко израза на съветски.

Отделено е " особено внимание на подготовката на почитателите хомосексуалисти ". От 2013 година в Русия е неразрешена пропагандата на " нетрадиционни полови връзки " измежду малолетни, в това число диалозите по проблемите с хомосексуализма, което де факто не разрешава обществено да се показват правата на ЛГБТ-общността, показва английското министерство.

" Англия за жал е подготвила доста указания по какъв начин английските почитатели да използват алкохолни питиета по време на Световното по футбол, отбелязвайки, че е по-добре да не се състезават в това отношение с руснаците ", цитира всекидневникът изказване на Мария Захарова, говорителка на съветската дипломация.

По данни на " Таймс " английската полиция е отправила към локалните почитатели, заминаващи за Русия, молба да се въздържат от провокации с оглед " високите патриотични усеща " измежду съветското население, прибавя " Новая газета ".

Украинското външно министерство пък " упорито е предложило " на жителите да не посещават шампионата в Русия заради " съществени закани за персоналната им сигурност ".
" Руските силови структури и наказателните органи " задържат украинци, упрекват ги в шпионаж или тероризъм. Властите във федерацията " правят и други провокационни дейности " по отношение на украинци, лимитират и достъпа на консули и юристи до арестуваните, предизвестява Киев.

Украинската радиотелевизионна компания няма да излъчва Световното, а във Върховната рада е импортиран и законопроект за възбрана на телевизионни излъчвания от шампионата, за " да не се позволява страната агресор да бъде разпространявана в Украйна ".

По данни на ФИФА украински жители са купили досега близо 5000 билета за мачовете в Русия.

Междувременно в Аржентина излезе справочник със препоръки за държавни чиновници, футболисти и публицисти, заминаващи за Русия. Има и рекомендации по какъв начин да се харесат на съветските девойки - да бъдат чистоплътни, да се обличат добре, да употребяват прелестен одеколон или парфюм. Освен това създателите поучават аржентинските мъже " да не задават глупави въпроси за секса ".

Властите обаче събрали справочниците и ги върнали, откакто откъснали страниците с най-спорните препоръки, цитира вестникът аржентинското издание " Хугада финансиера ".

Аржентинци са поръчали до момента 26 хиляди " фенски паспорта ", с които могат да влязат в Русия без визи, прибавя " Новая газета ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР