Чужденците, които живеят в съседна Румъния и в Чехия, са

...
Чужденците, които живеят в съседна Румъния и в Чехия, са
Коментари Харесай

Проблемните държави – най-добри за чужденците

Чужденците, които живеят в прилежаща Румъния и в Чехия, са доста по-добре от тези в Германия, сочи разбор на InterNations. Оказва се, че страните с проблематични стопански системи като Испания, Португалия и Малта оферират по-добър стандарт на живот за чужденци.

Проучването е направено в 65 страни и включва 40 знака. Класирането на страните е направено според от това къде всяка от тях се намира във връзка с опазване на здравето, сигурност, благополучие, опция за пътешестване, персонални финанси.

На първо място в тазгодишната ранглиста е Бахрейн. Определено Златният орден за нея е изненада като се има поради, че в миналогодишното издание тя е била на 20-то място. Това, което притегля най-вече чужденците в страната, е неналичието на езикова преграда. Голяма част от жителите на Бахрейн приказват британски.

Второто и трето място са за Коста Рика и Мексико. Създаването на нови другарства и опцията чужденците да имат благополучен живот в Коста Рика трансформират страната привлекателна за тях. Мексико е желана заради отличните климатични условия и отличната храна.

По отношение на Европа, с изключение на Румъния, Чехия, Малта и Испания, положително място за чужденците са Холандия, Люксембург и някои скандинавски страни. Германия, която е с най-стабилната стопанска система на Стария континент и несъмнено желано място за живот от страна на чужденци, се подрежда чак на 23-то място в касацията. В края са Италия, Украйна, Турция и Гърция.

Друга част от проучването демонстрира най-привлекателните страни за намиране на работа. Чехия съумява да завоюва първото място с обстоятелството, че работодателите в нея оферират гъвкаво работно време и задоволителна сигурност на чиновниците си. Следват Нова Зеландия и Бахрейн. Не е целесъобразно чужденците да си търсят работа в Гърция, Италия и Бразилия. Възможност за кариера, баланс сред длъжностен и персонален живот и сигурност на работата са трите съществени фактора въз основата, на които е направена класацията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР