Чудовищни са вече размерите на войната, която втора година се

...
Чудовищни са вече размерите на войната, която втора година се
Коментари Харесай

От ВМРО искат доживотен затвор за каналджийство и стрелба „на месо“

„ Чудовищни са към този момент размерите на войната, която втора година се води на границата ни с Турция. Казваме втора година, тъй като единствено до 2021 година, с помощта на ограниченията, взети от Вътрешна македонска революционна организация като част от законодателната и изпълнителната власт в страната, казусът с каналджийството и с потока „ небогати майки с деца “ беше решен. Натискът от страна на тълпите млади мъже от Близкия изток беше овладян. Факт е обаче, че макар нашите непрестанни предизвестия към нестабилните парламенти, служебни кабинети и пагубното ръководство на Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, се стигна до убийството на трима униформени и десетки още съдбовни произшествия с незаконни мигранти. Вчера станахме очевидци на още една нечовешка картина – камион препълнен с мъже от Афганистан, в който 18 души умират от задушаване, а още десетки са в окаяно положение в резултат на следващия опит за трафик на хора през страната “, оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация . В изказването на партията се показва, прилагаме без редакторска интервенция:

„ Нелепо, неприемливо и напряко незаконно е страната да позволява това да се случва. Националната ни сигурност безусловно е „ пробита “, а границата ни бива прегазвана ежечасно от минаващи през телата на чиновниците на реда, които се пробват да я опазят, излиза наяве от писмото до медиите.

Нееднократно сме казвали, че от дълго време е настъпил моментът България да разреши на униформените чиновници на реда да употребяват огнестрелно оръжие при осъществяване на служебния си дълг и безусловно да стрелят „ на месо “ при защитата на граничната вадичка. Жива мощ и техника от Българската войска би трябвало незабавно да се включи при защитата. Това е война!, безапелационни са от Вътрешна македонска революционна организация.

Даваме оръжия и защитна бойна техника за Украйна, а границата ни е оголена. Там няма техника, която да брани националния суверенитет. И това е разследване от двугодишното шизофренно държание на политическите субекти, които бяха в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото национални събрания. Това е и следствието от неглижирането на казуса от поредицата кабинети, управлявали страната през тези години, пишат още в своята позиция от Вътрешна македонска революционна организация.

Позорното безучастие на последните национални събрания коства животите на почтени български мъже, а към този момент и на 18 афганистанци. Дали са били отговорни, осъзнато извършвайки престъпление с незаконното прекосяване на границата, тук няма значение. Това са човешки животи. Това са хора, натикани безсърдечно един върху различен в товарен камион и зарязани някъде в гората на произвола на ориста от каналджия с присъда за същата активност от 2017 година, напомнят от Вътрешна македонска революционна организация.

Именно този случай и случаите в Бургас, село Голям Дервент и случаят на входа на София от преди месеци, както и десетките гонки в страната, които заплашват живота на служителите на реда и на цивилните жители съвсем всеки ден последната година, са мотив да желаяме и налагане на доживотни присъди за каналджиите. В член 38, алинея 2 от Наказателния кодекс е записано, че „ пожизнен затвор се постанова, когато осъщественото закононарушение е извънредно тежко “.

Когато приказваме за каналджийство, което е в рецидив и е лишило живот или потвърдено е заплашило живота и здравето на българските жители и на самите мигранти, то тогава дано бъде прилагана цялата тежест на закона. Тук дори не приказваме за сложни промени в законодателството, тъй като този състав го има написан в Наказателен кодекс. Тук приказваме още веднъж за онази дълго обсъждана тематика за използването на закона.

За делата за нелегално прекосяване на границата би трябвало да се ползва и бързо правосъдно произвеждане по член 356, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс.

Това позорно безучастие на страната и комфортно затваряне на очите на прокуратурата и правосъдната власт излага на риск живота и здравето на стотици хиляди български жители, подложени на безконтролните нападения на незаконните мигранти и арогантното и незаконно държание на каналджиите.

Бяхме спрени от присъединение към Шенгенското пространство точно с претекст, че има пробив по границите ни. При всяко посещаване на европейски комисар в страната ни или посещаване на наш политик в Брюксел разпалено се приказва за солидарността на Европа. А къде е в този момент тази взаимност на Европейски Съюз, когато по нашата граница, която е и външна за Европейския съюз се води война с незаконната миграция?.

Ние от Вътрешна македонска революционна организация изрично заявяваме, че желаеме анулация на Дъблинското съглашение. Според този документ всеки незаконен преселник би трябвало да бъде връщан в страната, през която е влезнал в Европейски Съюз. Поредното комфортно европейско двуличие и образец за фасадна взаимност. Искаме ново съглашение, което да наложи работещи правила за солидарна отбрана на границите на Европейски Съюз.

Ето за какво ние призоваваме използването на бързо правосъдно произвеждане по член 356, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс за делата за нелегално прекосяване на границата, доживотни присъди за каналджиите и предписание за потребление на оръжие при защита на границата.

Призоваваме служебния кабинет на Гълъб Донев да предприеме дейности по започването на незабавни диалози с Европейска комисия за незабавни ограничения за анулация на Дъблинското съглашение и основаването на нови, работещи правила за отбрана на външните граници на Европейски Съюз, каквато е границата ни с Турция. Стига празни приказки и голи заявления. Нужна е твърда позиция. Става дума за отбрана на националната сигурност на България! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР