Чудите ли се понякога на какво се дължи качването на

...
Чудите ли се понякога на какво се дължи качването на
Коментари Харесай

Сутрешните навици, заради които качвате килограми

Чудите ли се от време на време на какво се дължи качването на килограми? Уж не ядете доста, сякаш ходите пеш до работа, само че тези непотребни няколко килца не престават и не престават да си стоят по тялото ви. Защо пълнеем? Дали не се дължи на няколко нездравословни навика, които позволяваме заран?
Спите прекомерно дълго
Знаем, че дребното сън вреди на килограмите, тъй като води до поява на хормона кортизол, който е виновен за преяждането. Другата прекаленост обаче също не е добре, тъй като съгласно изследване постоянното поспиване, продължаващо над 10 часа, води до напълняване. Опитвайте се да спите сред 7 и 9 часа за оптимално здраве.
Тъмна заран
Когато се разсъните, първо ставате да си извършите кафе, влизате в банята и въобще употребявате всевъзможни способи за разсънване, само че наложително на спуснати пердета. Според проучванията обаче утринното слънце оказва помощ на тялото да се разсъни, също така спомага за усилване на метаболизма. Така че не се лишавайте от утринната светлина в дома и тялото си.
Разхвърляно легло
Няма да повярвате, само че даже неоправеното легло вреди на килограмите. Според американско изследване, човек спи по-добре, когато всекидневно си оправя леглото. Както знаем, здравият сън е причина за положителното тегло.
Не се теглите
Повечето хора не желаят да се теглят всеки ден от боязън какво ще им покаже кантарът. Само че тъкмо това може да се окаже най-краткият път към реализиране на мечтаното тегло. Качвайте се на устройството всеки ден, като предлагаме това да е заран, когато е най-точното премерване.
Закусвате непретенциозно
„ Закуската си изяж самичък, обяда раздели с другаря си, вечерята дай на врага си. “ Ако и вие сте чували тази сентенция, за какво тогава закусвате бързо и на крайник, а от време на време дори пропускате първото хранене за деня? Не пропускайте да заредите тялото си с сила още от сутринта, а в случай че имате потребност от хрумвания, вижте какво писахме неотдавна за изгодите от ЕТО ТАЗИ ЗАКУСКА.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР