Чудите ли се как монасите разпределят деня си, балансирайки медитацията,

...
Чудите ли се как монасите разпределят деня си, балансирайки медитацията,
Коментари Харесай

9 дзен съвета за перфектно здраве

Чудите ли се по какъв начин монасите разпределят деня си, балансирайки медитацията, работата и почивката?
Запазването на салдото на тялото и духа е мъчно, изключително по време на пандемията. Затова ви предлагаме някои , които сигурно ще ви оказват помощ.
 12 ритуала от Изтока, които ще ви донесат шанс 12 ритуала от Изтока, които ще ви донесат шанс
Тези ритуали и дребни хитринки, които носят опита и мъдростта на Изтока, ще ви оказват помощ да постигнете ненадейно положителни резултати по пътя...
Вижте главните препоръки на Тик Нят Хан за изкуството да се живее добре всеки ден, изключително във времената на тествания за човечеството и пандемията.
1. Утрото е скъпо (започнете деня с лекота). Научете се да стартирате деня с няколко нежни вдишвания и усмивка, даже още преди да станете от леглото (или да ревизирате телефона си). Обещайте си да изживеете всеки час от деня надълбоко, със съчувствие.
2. Пийте чая или кафето си, постепенно и благоговейно, като че ли това е оста, към която се върти земята. Следвайте дишането си, отпуснете тялото, погледнете през прозореца, слушайте сърцетуптенето си (това единствено по себе си е медитация).
3. Насладете се на всеки миг от приготвянето на закуската. Животът е построен от дребни моменти. Няма къде да бързате, няма какво да свършите. Това е всичко! Насладете се на наличието на вашите близки и чудото, че имате задоволително за ястие.
4. Когато сте подготвени за работа, работете. Освободете се от разсейването и култивирайте еднопосочем разум. Но не забравяйте да се грижите за тялото си до момента в който сте пред компютъра! Настройте звънец, с цел да можете да се раздвижите на всеки 30 минути.
 Китайска митология: Какво символизират бенките ни Китайска митология: Какво символизират бенките ни
Значението на бенките е доста по-различно в Източната просвета, в сравнение с Запад. Китайците имат вяра, че те могат да донесат благополучие или...
5. Отделете време за умишлено вървене. Ако можете да излезете на открито и да се свържете с природата, прелестно. Ако сте на закрито, няма проблем: можете да практикувате медитация на бавното вървене, мощен метод да се освободите напрежението и безпокойството.
6. Поспивайте следобед в продължение на 20 минути или практикувайте дълбока релаксация (сканиране на тялото) в легнало състояние. Дори единствено 10 или 15 минути освобождение на напрежението могат да ви успокоят и да ви освежат, преди да продължите работата си.
7. Подхранвайте се. Нищо не може да оцелее без храна. Страхът, тревогата и отчаянието могат да бъдат „ подхранени “ от това, което четем, виждаме и чуваме. По същия метод, нашето съчувствие, доверие и признателност могат да бъдат подхранени посредством избора на вдъхновяващи книги, музика, записи и диалози.
8. Физическо натоварване всеки ден. В нашите будистки центрове монасите всеки ден вършат физически извършения или спортуват. От значително значение е да осигурим добра циркулация на силата си, да бъдем здрави и да се освободим от напрежението и възприятията, които се съхраняват във всяка клетка на нашето тяло.
9. Свържете се с обичаните хора. Нека да знаят, че сте с тях. Попитайте какви са най-дълбоките им очаквания и страхове. Напишете им любовно писмо. Простете на тези, които се нуждаят от амнистия. Не пропускайте тази страхотна опция да излекувате наранените си връзки.
 Една от най-мъдрите притчи с поука за същинските другари, на които можем да разчитаме Една от най-мъдрите притчи с поука за същинските другари, на които можем да разчитаме
В днешно време доста хора носят маски и мъчно можем да отличим кои са същинските ни другари. Понякога зад привидно положителните планове н...


Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР